Dosarul copilului ucis de maidanezi: Proprietarul terenului, 3 ani de închisoare cu suspendare. Câţi bani va primi familia lui Ionuţ

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 2 l-au condamnat vineri pe Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde în 2013 un copil a fost ucis de maidanezi, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.
Constantin Ciorăscu este acționar și administratorul firmei SC Tei Rezidențial SRL, care deține terenul pe care a fost ucis Ionuț Anghel.

De asemenea, instanța a condamnat Administrația Domeniului Public Sector 2 București la plata unei amenzi penale de 300.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, aceeași sumă urmând să achite și SC Tei Rezidențial SRL București, relatează Agerpres.

Pe latură civilă, judecătorii au decis ca Administrația Domeniului Public Sector 2 București, SC Tei Rezidențial SRL București și Constantin Ciorăscu să plătească în solidar următoarele sume: 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Ion Valentin Anghel (tatăl lui Ionuț), 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Felicia Andreea Felicia (mama lui Ionuț) și 1,2 milioane euro cu titlu de daune morale către Andrei Anghel (fratele mai mare al lui Ionuț).
În total, familia Anghel va primi despăguribiri în valoare de 2,4 milioane de euro. 

Magistrații au menținut sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile ale firmei SC Tei Rezidențial SRL, până la concurența sumei de 1,7 milioane euro.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, informează agenţia citată.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod