Dosar Eva. Secretul seducţiei: Top 10 piese pe care femeile le adoră în dormitor

Pentru o noapte fierbinte, orice detaliu contează. Muzica stimulează pasiunea şi poate transforma o partidă de amor într-o amintire de neuitat. Iar la acest capitol, Marvin Gaye e o alegere cu care nu dai greş niciodată: vocea lui este preferata cuplurilor romantice, relevă un studiu recent.

Pentru o noapte fierbinte, orice detaliu contează. Muzica stimulează pasiunea şi poate transforma o partidă de amor într-o amintire de neuitat. Iar la acest capitol, Marvin Gaye e o alegere cu care nu dai greş niciodată: vocea lui este preferata cuplurilor romantice, relevă un studiu recent citat de cotidianul britanic Daily Mail.

Chiar dacă cele mai multe cupluri tinere habar n-au cine e Marvin Gaye şi la o adică s-ar descurca şi fără el, nu strică să încerce ceva nou... din anii '80. Cercetătorii susţin că piesa lui, "Sexual Healing", are cele mai mari şanse să ducă la o noapte cu artificii.

Piesa, un hit al anilor deceniului opt, ocupă primul loc într-un top al melodiilor romantice întocmit prin sondaj. Experţii sunt de părere că magia acestei piese stă în vocea unică a lui Marvin. De altfel, pe locul al doilea în top se situează o altă melodie a sa, "Let’s Get It On".

Pe locul al treilea s-a clasat "Anything", a lui Barry White, un alt preferat al femeilor din toată lumea. Memorabila "Je t'aime", interpretată de Serge Gainsbourg, una dintre cele mai incitante piese din istorie, a ratat podiumul, ocupând abia poziţia a patra. Rezultatul poate fi explicat prin rivalitatea istorică dintre limba engleză şi cea franceză, sondajul fiind realizat pe un eşantion de 2.000 de persoane din Marea Britanie.

Cea mai neaşteptată alegere pentru o noapte fierbinte este "Bolero", capodopera din 1928 a lui Maurice Ravel, pe care patinatorii englezi Torvill și Dean au cucerit juriul la Jocurile Olimpice de la Sarajevo, din 1984.

Curios, 40% din subiecţi au recunoscut că orice melodie ar alege, efectul muzicii este mai degrabă deranjant decât incitant pentru partener. Dr Daniel Müllensiefen, de la University of London, desemnat de serviciul muzical online Spotify să conducă acest studiu, nu este surprins de rezultate, întrucât, spune el, multe persoane sunt atrase de tentaţii mai concrete. "Nu e o surpriză că atât de mulţi consideră deranjantă muzica în dormitor. Cercetările neuro-ştiinţifice arată că muzica poate activa aceiaşi centri ai plăcerii din creier care răspund mai uşor la stimuli mai puţin abstracţi, precum hrana, drogurile sau sexul", explică specialistul în terapie psihologică prin muzică.

"Studiul arată că cele mai bune piese pentru a seduce în dormitor, de regulă cele care ne induc dispoziţia de a face dragoste, au aceleaşi calităţi, adică un ritm dinamic, un accent mai mare pe vocea mai gravă şi curată şi mai puţine vibraţii vocale", menționează cercetătorul.

Studiul său, realizat pe bărbaţi şi femei cu vârsta între 18 şi 91 de ani, relevă, de asemenea, că unul din trei subiecţi pot numi o piesă care îi ajută să facă sex mai bine. La acest capitol, pe primul s-a clasat Queen, cu "Bohemian Rhapsody". Următoarele opţiuni au fost Kings of Leon, cu "Sex On Fire", şi Robbie Williams, cu "Angels".

Ca orice sondaj, nici acesta nu acoperă pe deplin toate preferințele în materie, astfel că au rămas pe dinafară multe piese celebre. Dacă rezultatul sondajului este corect, vă puteţi convinge urmărind imaginile de mai jos.

Top 10 melodii pentru o noapte fierbinte


1. "Sexual Healing" - Marvin Gaye

2. "Let’s Get It On" - Marvin Gaye

3. "I'll do for you anything you want" - Barry White

4. "Je t'aime" - Serge Gainsbourg

 

5. "Sex On Fire" - Kings of Leon

 

6. "You Sexy Thing" - Hot Chocolate

 

7. "Bolero" - Maurice Ravel



8. "I'll Make Love To You" - Boyz To Men

 

9. "Lady in Red" - Chris De Burgh

 

10. "Bump N'Grid" - R Kelly

 


 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod