Dosar Eva. Noua Prima Doamnă a României: Ce rol va avea Carmen Iohannis?

Soţia preşedintelui ales Klaus Iohannis are 54 de ani, este profesoară de limba engleză și a cucerit deja, în mare parte, simpatia opiniei publice, nu doar a elevilor ei entuziaști.

Nimeni nu ne dădea nicio şansă şi uite că am reuşit. Dovadă că în Romania se apreciază bunul simţ şi decenţaCarmen Iohannis
Într-un studio de televiziune, candidatul Victor Ponta așteaptă începerea ultimei confruntări directe cu adversarul său. Mai sunt câteva minute până la intrarea în direct, iar premierul stă pe scaun și discută cu soția. Pare o scenă dintr-un ring de box, în care sportivul primește ultimele indicații de la antrenorul său: îmbrăcată într-o cochetă rochie roșie, Daciana Sârbu, stă în picioare lângă soțul său.
Cu o mână în șold și cu telefonul mobil în cealaltă, ea pare "îngerul păzitor" al lui Victor. Îl privește de sus, îl inspiră, îl încurajează. Ceva mai târziu, ea va intra indirect în ring, când Victor Ponta îi va cere insistent contracandidatului său să-i ceară scuze. O manevră ticluită care nu-i va folosi la nimic.

De partea cealaltă, Iohannis e singur. Așa a venit și la prima dezbatere, așa e de când a început campania. Pare într-un ușor dezavantaj (al câtelea, oare?), dar "neamțul" e sigur pe el și hotărît "să joace" ce știe.
Așteaptă calm să i se monteze lavaliera, apoi începe confruntarea.

Spre finalul dezbaterii, când Ponta îi cere să-i prezinte scuze soției sale pentru un mesaj electoral dintr-o publicație de campanie, Iohannis acceptă s-o facă, deși era evident că i se întinsese o capcană. Pe 14 noiembrie, într-o conferință de presă, votanții săi și indecișii primeau și explicația acestui gest: "Decât să fiu mârlan, mai bine pierd".
Apoi a venit votul. Și victoria lui Klaus Iohannis, cu promisiunea lui de a face altfel politică.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod