Dolores O'Riordan, moartea neaşteptată a unei voci sublime: „Era profund deprimată“

Decesul solistei trupei The Cranberries a luat prin surprindere întreaga lume. Cântăreaţa a avut probleme cu alcoolul şi a trecut printr-o tentativă de sinucidere.

Dolores O'Riordan era "profund deprimată" înainte de moartea neaşteptată care a survenit într-un hotel din Londra, susţin prietenii ei, citaţi de Daily Mail. Vedeta muzicii rock irlandeze a fost găsită fără suflare luni, la 9.05 dimineaţa ora locală, într-o cameră de la Hilton London, situat în Park Lane. Actualmente, decesul este tratat de poliţia londoneză drept "inexplicabil".

TMZ relatează că deşi moartea sa a fost surprinzătoare la numai 46 de ani, Dolores O'Riordan suferea de depresie şi a avut probleme de sănătate mentală de-a lungul carierei sale, culminând cu o tentativă de suicid, în 2013.

Artista a fost diagnosticată cu tulburare bipolară în 2015 şi s-a confruntat cu tulburări alimentare şi alcoolism, probleme provocate un abuz sexual suferit în copilărie.

Prietenii solistei, citaţi de tabloiul online american, au spus că ea era "profund deprimată" în săptămânile trecute, că avea dureri de spate şi că a fost nevoită să anuleze o mare parte din concertele pe care le programase în 2017.

Ultima postare a solistei pe reţelele de socializare este o imagine în care apare cu pisica ei, Gio, publicată pe 4 ianuarie pe Twitter. "Pa, pa, Gio. Plecăm din Irlanda", a scris ea atunci.
Vedeta mai postase pe acelaşi cont câteva poze cu fanii din Lima, Peru, din ultimul turneu al trupei, în America de Sud, notează Daily Mail.

Anul trecut, cântăreaţa a vorbit despre tulburarea bipolară cu care a fost diagnosticată în 2015 şi despre depresia cu care s-a luptat mai toată cariera sa. "Sunt două laturi ale acestui spectru - poţi fi foarte deprimat şi întunecat şi să-ţi pierzi interesul pentru lucrurile pe care le iubeşti, apoi devii supermaniac. Eu am fost în latura hipomaniacă a spectrului pentru o lungă perioadă de timp, dar în general rămâi acolo cam trei luni înainte de a te prăbuşi şi de a cădea în depresie", a mărturisit ea pentru Metro.
"Când eşti maniac, nu poţi să dormi şi devii paranoic. Eu fac tratament", a mai spus ea.

Problemele medicale ale artistei au dus la anularea turneelor programate în iulie, în care The Cranberries ar fi urmat să cânte piese de pe ultimul album, lansat la începutul lui 2017.

În februarie 2016, O'Riordan a spus că va folosi muzica şi dansul pentru a-şi îmbunătăţi starea psihică, după ce a scăpat la mustaţă de condamnare pentru un scandal provocat într-un aeroport. Solista a fost obligată să doneze 6.000 de lire sterline în scopuri caritabile după ce i-a scuipat pe poliţiştii care au intervenit pentru că ea a avut un accces de furie.

Nu a fost primul episod de acest gen, notează Daily Mail: pe 10 noiembrie 2014, Dolores a fost cercetată pentru ultraj comis în timpul unui zbor cu o cursă Aer Lingus de la New York spre Irlanda.
Rapoartele medicale solicitate în proces au relevat că în momentul incidentului artista suferea de manie, tulburări psihice şi afectare severă a judecăţii şi că ea nu-şi amintea ce s-a petrecut.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod