Doar banii pot rezolva criza de la Operă. De ce-i susţin dansatorii pe Alina şi pe Johan?


Dawid Trzensimiech a venit din Polonia pentru Johan Kobborg  Foto: Facebook, pagina personală

Ce sacrifici ca să dansezi pentru Johan Kobborg?


”Pentru mine, ca angajat la stat, există o grilă pe care n-o pot negocia. Aşa că din capul locului ştiu că nu voi fi plătit niciodată în raport cu performanţa”, a declarat Răzvan Cacoveanu, în exclusivitate pentru Eva.ro.
”În 2012, după ce am lucrat ca student în ultimul an la Operă, am considerat că nu pot spera să ajung să fiu angajat full-time, aşa că am plecat în străinătate.
Nu am simţit că, la acea vreme, există vreo viziune de viitor în ce priveşte managementul operei. M-am întors după trei ani, după ce am auzit de toate schimbările în bine petrecute sub conducerea lui Johan Kobborg”, a povestit dansatorul român.
Dawid Trzensimiech este din Polonia. A absolvit Şcoala Naţională de Balet din Bytom şi Şcoala Regală de Balet din Londra, Marea Britanie. A fost balerin solist la Royal Ballet între anii 2008 şi 2014. A început să lucreze cu Johan Kobborg din anul 2014.
Pentru polonez, venirea la Bucureşti a reprezentat un sacrificiu: ”Ca balerin solist pentru Royal Opera din Covent Garden câştigam mult mai mult.
Venirea la Bucureşti a însemnat trecerea la poziţia de balerin principal, un pas înainte în carieră, dar răsplătit cu o abruptă reducere de salariu”, a povestit Dawid Trzensimiech. Balerinul, între timp, a plecat de la ONB, obținând un contract la Opera Națională din Varșovia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod