Dezvăluiri despre viața de lux a lui „El Chapo“: Trei avioane private, tratamente anti-îmbătrânire în Elveția și o vilă cu trenuleț și iaht

Procesul lui Joaquin Guzman, supranumit „El Chapo“, continuă la New York cu noi dezvăluiri despre stilul opulent de viață al celui mai mare traficant de droguri din Mexic.

Celebrul baron al drogurilor făcea atât de mulți bani încât avea propria grădină zoologică și își cumpărase o vilă pe plaja din Acapulco, pe care plătise zece milioane de dolari. Și era atât de bogat încât își permitea să călătorească de mai multe ori în Elveția pentru a urma tratamente anti-îmbătrânire.

Excesele lui "Chapo" au fost prezentate de un martor, marți, în cadrul procesului pe care guvernul american l-a deschis la New York împotriva liderului celui mai important cartel de trafic de droguri din Mexic.

Miguel Angel Martinez a spus în instanță că o lovitură din 1990 în traficul cu cocaină l-a ajutat pe Guzman să devină cel mai mare traficant de droguri din Mexic și chiar din lume. "El Chapo" a reușit să adune o avere colosală și își putea permite orice. "Avea case pe fiecare plajă. Avea ferme în fiecare stat din Mexic", le-a spus juraților Martinez, fost prieten și unul dintre oamenii de bază ai lui Guzman, care își răsplătea apropiații cu mașini de lux.

Martinez a descris modul în care cartelul Sinaloa a dus tone de cocaină în Statele Unite prin tuneluri săpate pe sub frontieră și cu ajutorul camioanelor cu compartimente secrete, ba chiar și în cutii falsificate de chili.
"Muncitorii erau intoxicați, fiindcă oricât de mult ai presa kilogramele de droguri, cocaina tot rusufla în aer", a spus martorul.

Ceea ce venea în sens invers erau zeci și zeci de milioane de dolari, cash. Cei mai mulți se duceau în Tijuana, unde Guzman își trimitea în fiecare lună avioanele private ca să-i preia. În medie, fiecare avion transporta zece milioane de dolari, a explicat Martinez.

Cartelul folosea mai multe case conspirative pentru a-și ascunde profiturile. Valize Samsonite ticsite cu dolari erau duse la băncile din Mexic, unde funcționarii făceau conversia în pesos fără să pună întrebări.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod