Dezastru pe plaja Vadu: Zeci de hectare de vegetaţie, arse de un incendiu - FOTO

Zeci de hectare de vegetaţie şi o cherhana au ars într-un incendiu izbucnit în zona plajei de la Vadu, în Rezervaţia Biosfera Delta Dunării, sute de persoane fiind ajutate de pompieri să iasă din zona cuprinsă de flăcări şi fum, întrucât vântul puternic a făcut ca focul să se extindă cu repeziciune.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea" al judeţului Constanţa spun că alarma a fost dată duminică, în jurul orei 11.30, când o persoană a anunţat că vegetaţia uscată din zona plajei de la Vadu a fost cuprinsă de flăcări.

Din cauza vântului, care a suflat cu putere toată ziua, focul s-a întins cu repeziciune, cuprinzând zeci de hectare cu vegetaţie şi extinzându-se apoi la o cherhana construită din lemn şi stuf, pe plajă.

În zonă au fost trimise mai multe echipaje ale ISU "Dobrogea", care au fost suplimentate de-a lungul întregii zile, aproximativ 100 de militari intervenind pentru lichidarea focului, relatează Mediafax.

În intervenţia lor, pompierii au ajutat sute de persoane, aflate în cherhanaua cuprinsă de flăcări sau în rulote şi corturi pe plajă, să iasă din zona de pericol, oamenii fiind evacuaţi pe căi de acces sigure.

În total, peste 100 de autoturisme au fost scoase din zona de pericol.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod