telefon

De ce trebuie să-ţi încarci telefonul când bateria ajunge la 50%

�nc?rcare telefon
Dacă vrei ca bateria să reziste mai mult, trebuie să eviţi ca aceasta să se descarce complet, dar să ai grijă să nu se încarce 100%


Mai multe cicluri de descărcare completă şi de reîncărcare vor afecta bateria şi îi vor slăbi capacitatea de stocare, iar aceasta va ajunge mai repede la punctul în care se va descărca rapid, chiar dacă este plină 100%. De aceea, bateriile Li-ion sunt garantate pentru un anumit număr de cicluri de reîncărcare, de regulă între 300 şi 500.

În fine, de ce este mai bine să îţi încarci telefonul în mod regulat decât când bateria ajunge la zero? Un studiu care a analizat modul în care se uzează acumulatorii telefoanelor mobile a demonstrat care e diferenţa dintre cele două variante.

Dacă foloseşti constant telefonul până la epuizarea bateriei, vei începe să observi că bateria îşi pierde capacitatea de stoca energie după 300-500 de cicluri, în funcţie de model. Dar dacă foloseşti constant doar 50% din baterie şi apoi bagi telefonul la încărcat, poţi să ajungi cu acumulatorul la 1.200-1.500 de cicluri înainte ca acumulatorul să-şi piardă capacitatea de stocare.

Dacă vrei să faci o treabă şi mai bună, nu încărca mereu bateria la 100%; de fiecare dată când ajunge la limita maximă, acumulatorul se încălzeşte până când circuitul de siguranţă taie alimentarea, iar pentru bateriile Li-ion căldura reprezintă un inamic serios.

Dacă ţi se pare greu să ţii cont de ambele reguli, atunci mai bine ignoră-o pe a doua - faptul că laşi telefonul să ia curent până la 100% nu este foarte grav, recomandă site-ul citat. Important e să reţii că în general nu-i bine să-ţi laşi telefonul cu bateria sub 50% când ai posibilitatea de a-l băga în priză.


Foto: Hepta, Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
18 Septembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod