evoluţie

Dacă oamenii se trag din maimuțe, de ce mai există acestea?

Evoluția este un subiect complicat. De câte ori nu ai auzit că oamenii se trag din maimuțe? Însă ți-ai pus vreodată întrebarea de ce mai există maimuțele dacă noi am evoluat de la această specie?
Oamenii se trag din maimuțe sau nu? Iată ce spun oamenii de știință și la ce concluzie s-a ajuns!

Oamenii nu au evoluat de la maimuțe, gorile sau cimpanzei. De fapt, sunt specii moderne, care am urmat diferită căi evolutive, deși oamenii împărtășesc un strămoș comun cu unele primate, cum ar fi maimuța africană.

Cronologia evoluției umane este lungă și controversată, existând lacune semnificative. Experții nu sunt de acord cu multe dintre punctele de început și de sfârșit ale diferitelor specii.
Așa că evoluția implică estimări semnificative.

Este greșit să spunem că suntem mai evoluați decât verii noștri cu blană. Ai putea să te gândești și cât de mult ai rezista dezbrăcat în Congo și după să îți dai seama cine are avantajul evolutiv într-o situație la care nu te-ai gândi în mod obișnuit. Gândirea conform căreia o specie evoluează pentru a supraviețui este ca și cum ai pune căruța înaintea calului. Mutațiile genetice au loc tot timpul, fără surle și trâmbițe și adesea chiar fără schimbări măsurabile în stilul de viață al organismului.
În general, mutațiile care sunt transmise viitoarelor generații sunt cele care se dovedesc a fi utile pentru supraviețuirea individuală sau a speciilor.

Utilitatea unei mutații depinde în mare măsură de schimbarea factorilor de mediu, cum ar fi alimentele, prădătorii și climatul, precum și presiunile sociale. Evoluția reprezintă o chestiune de umplere a nișelor ecologice și sociale. Maimuțele africane încă mai există pentru că mediul lor a încurajat succesul reproductiv al indivizilor cu material genetic diferit de al nostru.


Evoluția este un proces continuu de încercări și erori, din care toate primatele moderne fac parte. Nu ar trebui să te mire că există specii care au multe lucruri în comun cu oamenii, având în vedere că avem strămoși comuni.
iulia-mirica
22 August 2017
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • VALHALLAN pe 22 Aug 2017, 13:48
    Credulii Pamantului

    Pentru @Agentu "dontr-o specie preistorica", si care e acea specie preistorica, un dinte de mistret antic? Credincios mai esti baiate... tu probabil ai urmarit un documentar si ai crezut tot ce ti s-a aratat acolo fara sa gandesti, fara sa asimilezi si judeci ce vezi. Nu te mai tine de povestioarele unor care cred ca noi suntem doar un fel de praf evoluat. Si acel "mister rezolvat", este doar o teorie prin care evolutionistii vor sa-si justifice basmul. Pune putin "mintea" sa functioneze, cum poti crede ca o forta oarba "Evolutia" a putut produce scop, precizie si plan in universul acesta si pe pamant? Te-ai gandit vreodata? Cum de, aceasta forta misterioasa numita "Evolutia", a stiut ca trebuie sa existe functia de reproducere la toate speciile? Nu-ti miroase aici a scop, a plan si a precizie? Pentru ce exista functia de reproducere? Cu scopul de a ne inmulti avand ca plan, raspandirea si mentinerea speciilor respective pe pamant cu o precizie extrem de impresionanta. Toate acestea au fost gandite de "nimic"? De o forta oarba, asa, la intamplare numita "Evolutia" ? Stii ce zice legea a doua a termodinamicii ? Ca evolutia e o prostie ce numai cei creduli o poate inghite, pentru ca necesita o credinta mult mai mare ca sa accepti aceasta teorie decat credinta care o are un crestin care crede in Dumnezeu. De fapt, evolutionistii sunt de invidiat datorita cantitatii mari de credinta pe care ei o poseda. Pentru un evolutionist este indeajuns sa-i aduci un dinte de mistret si sa incepi a nascoci o adevarata teorie pe baza acelui dinte si l-ai si prostit.

    0
    1

  • Vasile pe 22 Aug 2017, 11:45
    altă variantă auzită

    cică, oamenii de azi se trag toți din maimuțe... diferite pe zone, doar că mutațiile genetice au fost făcute în timp de extraterestrii... muhahahhaha

    1
    0

  • Agentu pe 22 Aug 2017, 11:27
    Idioti

    Pentru ca oamenii nu se trag din speciile actuale de primate, ci dintr-o specie preistorica, care este stramosul comun atat al oamenilor cat si al cimpanzeilor, urangutanilor si gorilelor. De aia inca exista primate si nu evolueaza in homo sapiens. Misterul a fost rezolvat. Desi numai niste idioti inca nu stiau chestia asta, mai ales cand idiotii sunt cu Dumnezeu in gura toata ziua.

    3
    3

  • gore pe 22 Aug 2017, 11:05
    Rude

    Avem nu numai stramosi comuni, ci si colegi de generatie... Ministrul educatiei nu e un cercopitec? :)

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod