Cutremurul din Japonia: 40 de imagini şocante

Pe 11 martie, Japonia a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 8,9 grade Richter, urmat de tsunami care a atins 10 metri înălţime în nordul ţării. Au urmat două noi replici seismice pe 14 martie şi alte două cutremure de 6,2 şi 6,4 grade Richter pe 15 martie.

Specialiştii susţin că a fost cel mai puternic seism din ultimii 140 de ani care a fost intens simţit şi în Tokyo, capitala japoneză, aflată la 380 kilometri distanţă de epicentul cutremurului.

În urma seismului şi a inundaţiilor cauzate de tsunami au avut loc pe:

  • 11 martie - un incendiu la centrala nucleară Onagawa;
  • 12 martie - explozie la reactorul 1 al centralei Fukushima 1 şi prăbuşirea clădirii care-l adăpostea;
  • 14 martie - două explozii la reactorul 3 al centralei Fukushima;
  • 15 martie - două explozii la reactoarele 2 şi 4, urmate de un incendiu la reactorul 4 al centralei Fukushima, iar autorităţile au anunţat că sistemele de răcire de la reactoarele 5 şi 6 nu mai funcţionează.
    Nivelul de alertă a fost ridicat de la 4 la 6, pe o scară de 7. Substanţele radioactive au ajuns în atmosferă după incendiul de la reactorul 4 care a avut loc ieri-dimineaţă.


Potrivit cotidianului Adevărul care citează din declaraţiile autorităţilor japoneze, au ajuns în atmosferă izotopi radioactivi de iod şi cesiu, izotopi de nitrogen şi argon, dar deocamndată nu există dovezi că ar fi ajuns uraniu şi plutoniu în atmosferă.

Locuitorii din Tokyo care se află la 250 kilometri de centrala de la Fukushima au fost sfătuiţi să se baricadeze în casă pentru a evita pe cât posibil inhalarea substanţelor radioactive care au ajuns în atmosferă.

Ultimul bilanţ provizoriu al tragediei din Japonia arată că sunt 3.370 de morţi şi 6.700 de dispăruţi.

Vezi imagini şocante de la locul tragediei!

Credit foto: Mediafax

1 din 41

 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana ionescu pe 17 Mar 2011, 20:20
    Dimensiunile dezastrului,

    Dimensiunile dezastrului sint mult mai mari si nu trebuiesc limitate numai la zona de epicentru a cutremurului. Se pare ca japonezii stau pe un butoi de pulbere prin centralele nucleare avariate si ca aceste radiatii devin o bomba lenta pentru o mare suprafata din planeta. Efectele Hirosima si Nagasaki si-au spus cuvintul pe sanatatea oamenilor pe perioada foarte lunga si pe o suprafata destul de mare. Dimensiunea acestui dezastru este uriasa si nu vreau sa-mi imaginez ceea ce presupune ea pentru noi oamenii ce-i vom urma.

    0
    0

  • 2sweet pe 17 Mar 2011, 18:25
    ...doar o parere ..

    ..toti . .. sunt socati ..dar oare ..acest soc .a reusit sa dea un impuls ..tuturor ..si sa-i faca sa deschida ochii ..si sa renunte la egoism, ura ..etc?! ..totul se intampla cu un motiv ..de ce ? ..aceasta intrebare nu-si are rostul .. ! Ganditi-va ..doar ..la cata rautate este pe acest pamant ..apoi descoperiti raspunsul .. E trist ..si poate nu au fost "loviti" ..oamenii care meritau .. apreciati, iubiti, daruiti ..cu un simplu gest ..ajutati mai mult de cat va imaginati.. Iar treaba cu sfarsitul ..nu-l hotarati voi,oameni buni..! ..asa ca nu mai afirmati chestii de genu .. daca credeti cu adevarat in D-zeu, in apocalipsa.. ..ar trebui sa mai stiti ceva .. "doar El hotaraste clipa/momentul/locul/ora/timpul" ..asa ca nu va mai dati cu presupusul ..

    1
    0

  • f19b pe 17 Mar 2011, 15:06
    28...imaginea ravasitoare..

    pur si simplu de la acea imagine am inceput sa plang... este de nedescris ce se intampla acolo ... melancolia tristetea durerea dezamagirea uitarea uimirea plansul...doar cateva cuvinte care caracterizeaza catastrofa.. suntem intr-o tara binecuvantata ( nu suntem aproape de ocean si suntem chiar in mijlocul europei...ei nici chiar dar pe aproape)...si inloc sa ne bucuram de asta...o distrugem cu gandurile si faptele...

    1
    1

  • iepurash27 pe 16 Mar 2011, 22:20
    DURERE

    greu de descris tot ce s-a intamplat in japonia

    1
    0

  • brunet.girl pe 16 Mar 2011, 22:02
    Da.....

    Foarte dureros ! cand aud ce este acolo in japonia imi vine sa plang :( este foarte greu , prin ce trec ei acolo !

    1
    0

  • Om pe 16 Mar 2011, 21:33
    Dramatic

    Este cu adevarat dramatic sa vezi aceste imagini care depasesc imaginatia omului in realitate, insa sa nu uitam dragilor ca sfarsitul veacului acesta este si mai aproape decat credem noi, Dumnezeu este cel atotputernic si infricosat, El isi duce planul lui la bun sfarsit, este scris in Scripturi despre toate aceste lucrari ale lui Dumnezeu, asa ca nu ramane decat sa ne apropiem de el si sa nu mai pacatuim inaintea lui si inaintea oamenilor, sa dam dovada de intelepciune ca acum macar in ultimul ceas sa ne trezim si sa ne pocaim sa fim iertati de pacatele noastre pentru viata vesnica ce ne asteapta impreuna cu Domnul nostru Isus Cristos. Le doresc acelor oameni ca Dumnezeu sa le aline durerea si sa ii apropie de El. Amin.

    3
    1

  • ioan pe 16 Mar 2011, 19:01
    Neputinta..dar...

    Inca o data ne arata D-zeu cine suntem. Insa v-or renaste (japonezii) mai puternici. Sunt un exemplu pentru noi.

    4
    0

  • florina-florentina pe 16 Mar 2011, 18:54
    Viata bate filmul intotdeauna

    Sa pot as face un fel de tabara in gospodaria mea si i-as aduce pe toti oamenii astia la mine acasa. Fata de ceea ce patimesc ei viata in Romania e ca in rai...

    2
    1

  • morena pe 16 Mar 2011, 17:37
    De necrezut

    Sunt socante imaginile...foarte trist....

    3
    0

  • RodycutzaM pe 16 Mar 2011, 17:30
    Trist

    Jalnic, dureros si impresionant... n-am cuvinte ! Toate imaginile m-au cutremurat, insa cand am vazut-o pe cea cu nr 28 mi s-a frant sufletul ...

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod