Cum trăiesc oamenii din Hong Kong în „garsoniere-coșciug“. 10 imagini care te vor șoca

Cu o populație de 7,5 milioane de oameni și foarte puțin teren disponibil pentru noi locuințe, Hong Kong a devenit una dintre cele mai puțin accesibile piețe imobiliare.
Unii oameni trăiesc aici în cutii suprapuse, care seamănă izbitor cu niște sicrie. 

Peste 200.000 de oameni trăiesc în astfel de condiții, condamnate de ONU și numite "o insultă la adresa demnității umane". Dar pentru multe persoane din această metropolă, garsonierele coșciug sunt singura alternativă.

"În acea zi, am venit acasă și am plâns", a declarat pentru National Geographic Benny Lam, cel care a realizat fotografiile șocante cu camerele minuscule în care sunt nevoiți atâția oameni să trăiască.
Colecția sa de fotografii poartă denumirea "Blocat" și are menirea de a scoate la lumină modul de viață al unor oameni din Hong Kong, dincolo de strălucirea exterioară a orașului.

"Poate vă spuneți că nu ar trebui să ne pese, pentru că oamenii aceștia nu fac parte din viețile noastre", a scris Lam pe pagina sa de Facebook. "Dar ei sunt exact acei oameni pe care îi întâlnim zilnic: servesc la restaurantele în care mănânci, sunt paznici la mallurile prin care mergi la cumpărături, cei care fac curățenie sau cei care fac livrări la domiciliu.
Singura diferență dintre noi și ei sunt locuințele în care trăim. Aici este vorba despre demnitatea umană
", a scris fotograful.

"De la gătit și dormit, toate activitățile se desfășoară în aceste spații minuscule", mai spune Lam. Pentru a crea aceste spații-coșciug, apartamentele sunt împărțite în mod ilegal în cutii de cuprinse între 1,5 și 12 metri păstrați. De exemplu, Wong Tat-ming, în vârstă de 63 de ani, care primește pensie socială după ce s-a îmbolnăvit de scleroză și nu a mai putut practica taximetria, trăiește într-un spațiu de 1,6 mp, pentru care plătește 307 dolari pe lună.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
29 Iulie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod