Cum să eviţi să cazi pe gheaţă: Sfatul medicilor germani

pinguini

Medicii germani îşi sfătuiesc compatrioţii să adopte un stil de mers atipic pentru a evita căzăturile pe gheaţă. Soluţia propusă este neaşteptată, dar eficientă: mersul pinguinului.
Chirurgii germani specializaţi în traumatisme musculare şi osoase au publicat miercuri un ghid de recomandări prin care i-au sfătuit pe compatrioţii lor ”să meargă ca pinguinii pe ghiaţă”, pentru a evita alunecările pe străzi şi trotuare, după ce Biroul naţional de meteorologie din Germania a prognozat pentru următoarele zile temperaturi deosebit de scăzute la nivelul întregii ţări, informează agenţia Reuters, citată de News.ro.

Acel ghid de recomandări, publicat pe site-ul Societăţii Germane a Chirurgilor specializaţi în Ortopedie şi Traumatisme, afirmă că ”mersul de pinguin” presupune depărtarea braţelor de corp, depăratarea picioarelor şi înclinarea trunchiului spre înainte, astfel încât centrul de greutate al întregului corp să se plaseze pe piciorul din faţă.

Un desen ataşat acelui ghid explică faptul că, atunci când oamenii merg în mod normal, greutatea corpului se împarte în mod relativ egal pe ambele picioare, iar acest detaliu, potrivit chirurgilor ortopezi, sporeşte riscul ca oamenii să îşi piardă echilibrul şi să cadă pe suprafeţe alunecoase.

Autorităţile municipale din Berlin au fost criticate pentru că nu au răspândit sare pe străzile din capitala germană, în ianuarie 2014, în pofida avertismentelor emise de meteorologi.

Ca urmare, serviciile medicale de urgenţe au primit peste 750 de apeluri telefonice, iar secţiile de Urgenţe din spitalele berlineze au fost supraaglomerate cu pacienţi care suferiseră fracturi osoase.


Meteorologii germani au avertizat miercuri că temperaturile din Berlin vor scădea, sâmbătă, până la valori de sub minus 10 grade Celsius.


Foto: Hepta

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod