Cotabiţă a fost supus unui nou RMN cerebral: Cântăreţul are leziuni cerebrale grave

Veşti proaste despre starea artistului. Echipa multidisciplinară care îl evaluează permanent pe Gabriel Cotabiţă a decis, marţi, ca artistul să facă un nou RMN cerebral, iar analiza a indicat zone cu leziuni grave, potrivit unor surse apropiate cântăreţului.

"Starea lui Gabriel Cotabiţă este foarte gravă. Un alt RMN a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardiorespirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment", a precizat sursa citată de Mediafax.

Cotabiţă se află internat în Secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca, fiind în status post stop cardio-respirator, resuscitat şi necesitând ventilaţie mecanică.

Starea pacientului este gravă dar stabilă, anunţa, luni, un comunicat al Spitalului Floreasca.

Investigaţiile complexe făcute de la internarea lui Cotabiţă şi până în prezent indică cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente, "fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral", se mai arăta în comunicatul citat.

"Pacientul se află sub îngrijirea unei echipe multidisciplinare complexe, care îl evaluează permanent, în funcţie de starea pacientului urmând să se ia în discuţie alte eventuale investigaţii.

Precizăm încă o data faptul că starea pacientului este stabilă", au adăugat reprezentanţii Spitalului Floreasca.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod