Copilotul care a provocat prăbuşirea avionului Germanwings traversa o criză în relaţia cu prietena sa

Andreas Lubitz traversase o "criză în relaţia" cu prietena sa cu câteva săptămâni înainte de accident şi probabil se străduia să facă faţă despărţirii de aceasta, relatează cotidianul german Bild.

Cotidianul german Bild, citat de Daily Mail, a anunţat că Lubitz se afla în mijlocul unei "crize sentimentale" în relaţia cu prietena sa în săptămânile dinaintea accidentului şi probabil se străduia să facă faţă despărţirii de aceasta, relatează Mediafax.

În plus, Andreas Lubitz "a suferit de epuizare profesională şi depresie în anul 2009", a declarat mama unei foste colege de liceu a copilotului, citată de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Femeia, care a preferat să păstreze anonimatul, a explicat că acesta îi mărturisise fiicei ei că avea depresie şi epuizare, motiv pentru care întrerupsese cursurile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial în 2009, reluându-le în 2012.

Fiica femeii l-a văzut ultima dată pe Andreas Lubitz, în vârstă de 28 de ani, în decembrie 2014.
"Atunci părea normal şi spunea că se simte foarte bine ca pilot", a subliniat femeia.

"Nu pot decât să îmi imaginez că a avut ceva de moment.
Nu cred că a plănuit prăbuşirea, deşi pare un masacru"
, a adăugat femeia.

Preşedintele companiei Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat că Andreas Lubitz era apt de zbor, precizând că începuse pregătirile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial în 2008, dar le întrerupsese o perioadă, timp în care a fost însoţitor de bord.
"A întrerupt cursurile o perioadă, le-a reluat şi a devenit copilot în anul 2013. A trecut toate examenele practice şi medicale", a subliniat preşedintele Lufthansa.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod