“CONVERSAŢII ESENŢIALE” CU RĂZVAN THEODORESCU DESPRE ÎNCEPUTURILE CARIEREI SALE DE ....MUNCITOR

Iuliana Ciugulea are un invitat de seamă în această sâmbătă, la „Conversaţii esenţiale”. Fost ministru al culturii, fost director al Radioteleviziunii Române, istoric al culturii și istoric de artă român, profesor universitar, membru titular al Academiei Române şi om politic, Răzvan Theodorescu oferă detalii exclusive despre copilăria sa, deciziile luate de părinţi pentru el, dar şi începuturile carierei sale de ...muncitor.
„S-a întamplat de cateva ori să vină nişte turişti care se uitau la construcţiile care se înălţau. Şeful mi-a zis - du-te tu, studentule şi vorbeşte cu ei. Aşa mi se spunea printre muncitori- studentul. Aveam o cască pe cap, aveam păr mult pe atunci, o pufoaică şi m-am dus, le-am explicat în franceză, engleză tot ce au dorit să afle şi la final mi-au spus - Dumneata eşti muncitor? - Da, le-am răspuns. Dar ce bine pregătiţi sunt muncitorii în România, ce bine vorbesc franceza, engleza.”

Răzvan Theodorescu spune despre el că nu trezeşte pasiuni ci resentimente puternice sau partizanate fără limite.
”Unii spun - sunt fanul dumitale, alţii spun - eşti un ticalos, dar nu-mi place că nu-mi spun asta direct, în faţă. În viaţa mea am primit câteva lovituri, una  dintre ele este darea mea afară din Universitate pe motiv că ascultam muzică de care era interzisă şi pentru că aş fi facut parte dintr-un grup spiritualist care discuta geopolitică, asculta Wagner şi citea Ion Barbu.”

Mai multe detalii legate de viaţa sa politică şi literară, puteţi urmări sâmbătă, 19 octombrie 2013, de la ora 20.10, la “Conversaţii esenţiale”, emisiune prezentată de Iuliana Ciugulea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod