Chris Cornell, solistul trupei Soundgarden, s-a sinucis prin spânzurare


Formaţia Soundgarden a fost înfiinţată în 1984, în Seattle, de solistul şi chitaristul Chris Cornell, chitaristul Kim Thayil şi basistul Hiro Yamamoto. Doi ani mai târziu, Matt Cameron s-a alăturat trupei, iar Ben Shepherd l-a înlocuit pe Yamamoto.

Debutul discografic, ”Ultramega OK”, a venit în 1988, însă grupul - unul dintre pionierii genului grunge, specific Seattle, alături de Pearl Jam, Nirvana şi Alice in Chains - a cunoscut faima mondială odată cu single-urile ”Black Hole Sun” şi ”Spoonman”, de pe albumul ”Superunknown” (1994), notează News.ro.



După o pauză de 13 ani (din 1997 până în 2010), Soundgarden a revenit pe scena muzicală, iar în 2012 a lansat cel de-al şaselea material discografic, ”King Animal”. Albumele formaţiei au fost vândute în peste 22 de milioane de copii în întreaga lume, iar postul de televiziune VH1 a clasat Soundgarden pe locul al 14-lea în topul 100 Greatest Artists of Hard Rock.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
19 Mai 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod