Cercetătorii susțin că totul este energie, iar realitatea nu e ceea ce credem

Ai contestat vreodată realitatea în care trăiești? Ultimele descoperiri din fizică cuantică au ajuns la concluzia că nimic nu este ceea ce pare. De fapt, a fost demonstrat că totul este energie pură. Într-o lume fizică, s-a crezut de mult că la baza oricărui lucru există mici particule materiale care construiesc realitatea noastră.
Cum au ajuns cercetătorii la concluzia că totul este energie și că realitatea nu e ceea ce credem?

Pentru a demonstra aceste lucruri, fizicienii au încercat să înțeleagă cum aceste particule construiesc lumea fizică în care trăim. Au fost făcute multe experimente și cu fiecare nouă descoperire în fizică cuantică au existat mai multe informații care au dus la concluzia că la baza existenței stă o rețea de energie pură, care pare să intervină în modalitățile în care ne construim realitatea.

În momentul în care oamenii de știință au început să distrugă electroni în acceleratoare imense, au descoperit că materia din care este construită lumea este, de fapt, energie.
Aceste corpuri fizice conțin energie pură îmbogățită cu informații. Ce este și mai fascinant este faptul că oamenii de știință au descoperit că eletronii funționează ca unde și particule în același timp.

În funcție de circumstanțe, aceste particule sub-atomice s-au purtat diferit. Interacțiunile și observațiile au afectat modul în care se comportă aceste particule. Atunci când observațiile conștiente au fost prezente, particulele au început să acționeze ca unități fizice.
Cu alte cuvinte, poate că lumea din jurul nostru există doar pentru că o conștiință o ține laolaltă. Această conștiință se crede că este conștiința colectivă, Dumnezeu și alte interpretări care întăresc afirmațiile cercetătorilor.

Această energie care se consolidează în ceea ce pare a fi o realitate fizică poate să-și schimbe forma în funcție de conștiința care o observă. Însă ce creează această realitate mutuală pe care o percep toți oamenii? Cercetările științifice ne arată că orice din acest univers este conectat la un anumit nivel într-o legătură cuantică.
În experimentele pe care le-au făcut, au descoperit că odată ce particulele au interacționat, acestea rămân conectate sau legate energetic și sunt afectate unele de celelalte, indiferent de distanța fizică dintre ele.

Știind că suntem cu toții formați din aceleași elemente care au fost prezente în timpul Big Bang-ului, se pare că totul din jurul nostru este conectat. Această energie care definește existența conține toate informațiile care au existat, există și vor exista vreodată.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod