Cazul incredibil al fetiței care s-a născut cu inima în afara pieptului a făcut înconjurul lumii

S-a născut cu inima în afara pieptului și chiar dacă medicii nu i-au dat nicio șansă, acum micuța are 8 ani și este un copil foarte vesel.
Cazul unei fetițe din Rusia care s-a născut cu inima în afara pieptului, chiar sub piele, a făcut înconjurul lumii. Virsaviya Borun-Goncharova are 8 ani, este un munte de veselie și bună dispoziție, îi place la nebunie să danseze, să deseneze și să alerge, chiar dacă nu prea are voie să facă efort mare, scrie mirror.co.uk 

Ea s-a născut cu o boală extrem de rară, care apare o dată la un milion de nașteri. Sindromul lui Cantrell, cunoscut de asemenea sub numele de pentalogia lui Cantrell este o afecțiune congenitală rară ce include malformații ale inimii, toracelui și a peretelui abdominal.

Chiar dacă este foarte fragilă, fetița duce o viață aproape normală, însă cu anumite restricții impuse de către medici. 

Într-un interviu pentru BBC, fetița a declarat următoarele lucruri: “Aceasta este inima mea.
Sunt singura care are așa ceva. Mă îmbrac doar cu haine moi pentru a nu o răni. Apoi, mă plimb, alerg, deşi nu am voie să o fac. Îmi place mult să mă joc și să alerg”, a povestit micuţa.

Când Virsaviya Borun-Goncharova s-a născut în Rusia, medicii i-au spus mamei ei, Dari Borun, că bebelușul nu va supraviețui. “Când am văzut prima dată cum îi bătea inima, pentru mine a fost ceva special. Înseamnă că Virsaviya este în viață, că poate respira și va trăi. Nu este deloc ușor pentru Virsaviya să trăiască cu inima atât de expusă, dearece este foarte periculos.
Trebuie să fie foarte atentă să nu cadă, deoarece acest lucru poate să fie fatal pentru ea”,
a  spus mama fetiței. 

Cele două s-au mutat în Statele Unite ale Americii, deoarece urma să facă o intervenție chirurgicală care să-i ofere posibilitatea să ducă o viață normală. Însă, din cauza problemelor cu tensiunea arterială ridicată a fetiței și a faptului că este destul de fragilă, medicii nu au putut să o opereze.


6 Februarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod