Casa lui Philip Seymour Hoffman, înțesată cu heroină

Testele au confirmat, luni seară, faptul că cele peste 50 de pliculeţe găsite în apartamentul actorului Philip Seymour Hoffman, decedat duminică, conţineau într-adevăr heroină, iar autorităţile newyorkeze au efectuat deja autopsia starului, fără a comunica însă rezultatele acesteia.

Actorul american, unul dintre cei mai respectaţi din generaţia sa, a fost găsit decedat duminică, la vârsta de 46 de ani, cu un ac de seringă înfipt în braţul stâng, în baia apartamentului său din cartierul newyorkez Greenwich Village.

Presa americană afirmă că peste 50 de pliculeţe, dintre care unele conţineau heroină, au fost găsite în apartamentul starului. Poliţia nu a confirmat această cifră - în timp ce BBC afirmă că 70 astfel de pliculeţe au fost găsite în apartamentul actorului -, însă a declarat că "testele preliminare" au confirmat faptul că drogul găsit la faţa locului era într-adevăr heroină, relatează agenția Mediafax.

Autopsia a fost efectuată în cursul zilei de luni. "Examinarea este în curs", a declarat luni seară purtătorul de cuvânt al Biroului de medicină legală din New York. "Nu vom da publicităţii alte informaţii în această seară", a adăugat aceeaşi sursă.

Potrivit site-ului contactmusic.com, citat de Mediafax, rezultatele preliminare ale autopsiei vor fi comunicate în cursul zilei de marţi.

Poliţia a iniţiat deja o anchetă şi îl caută pe furnizorul de droguri, în condiţiile în care câteva zeci de decese au fost atribuite în ultimele săptămâni unui amestec de heroină cu un analgezic puternic, Fentanil, în nord-estul Statelor Unite. Traficul cu acest drog a cunoscut o recrudescenţă importantă, potrivit autorităţilor americane.



Anchetatorii americani analizează, totodată, imaginile captate de una dintre camerele de supraveghere de la o bancă de la care Philip Seymour Hoffman a retras, sâmbătă seară, o sumă importantă de bani.

Un martor l-ar fi văzut apoi pe actor în timp ce acesta discuta cu doi bărbaţi. Actorul părea că nu se simţea deloc bine în acele momente, potrivit acelui martor, citat de postul de televiziune Fox.

Un prieten scenarist al starului, David Bar Katz, a telefonat serviciilor de urgenţe, duminică dimineaţă, după ce a ajuns în apartamentul actorului, întrucât acesta nu răspundea la telefon. Philip Seymour Hoffman se despărţise de curând de partenera lui de viaţă, Mimi O'Donnell, cu care are trei copii, în vârstă de 10 ani, 7 ani, respectiv 5 ani. Hoffman nu s-a prezentat la o întâlnire programată duminică dimineaţă cu copiii săi.

După problemele pe care le-a avut cu drogurile şi cu alcoolul la vârsta de 20 de ani, Philip Seymour Hoffman reuşise să învingă această dependenţă. În 2006, într-un interviu acordat în emisiunea "60 Minutes" de pe postul CBS, actorul a spus că nu mai consumase droguri de peste 23 de ani.

Însă, anul trecut, actorul a dezvăluit site-ului TMZ.com că a avut o recidivă în 2012, începând să ia medicamente, care l-au făcut apoi să consume din nou heroină. A urmat o cură de dezintoxicare de 10 zile, în mai 2013. "L-am văzut săptămâna trecută, era sănătos şi nu mai băuse alcool, era din nou el însuşi", a spus David Bar Kaz pentru The New York Times. "Credeam cu adevărat că acel capitol era închis".

Potrivit BBC, Julia Bolcer, purtătoare de cuvânt a Biroului de medicină legală din New York, a spus că nu cunoaşte deocamdată data la care vor fi comunicate rezultatele examinării post-mortem de luni.

"La un anumit moment, vom efectua o serie de teste suplimentare", a adăugat ea.

Autopsia ar putea explica motivele şi felul în care Hoffman a murit, probabil la puţin timp după ce s-a injectat cu heroină.



Printre drogurile găsite în apartamentul actorului se aflau şi câteva pacheţele marcate cu inscripţiile "Ace of Spades" şi "Ace of Hearts". Acestea conţin de obicei un amestec letal de heroină şi fentanil - un analgezic opioid utilizat pentru a micşora durerile resimţite de pacienţii diagnosticaţi cu cancer.

Cele două denumiri se numără printre sutele de "branduri" folosite de distribuitorii de droguri pentru a-şi marca produsele, însă ele nu au mai fost descoperite pe străzile din New York din anul 2008, informează postul CNN, citat de Mediafax.

Compuşii letali pe care îi conţin, din cauza cărora li se mai spune şi "Bud Ice", "Income Tax" şi "Theraflu", au făcut peste 100 de victime în Statele Unite în ultimul an.

Cu o siluetă masivă şi un chip rotund, Philip Seymour Hoffman, recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun actor în 2006, pentru interpretarea scriitorului Truman Capote în filmul "Capote", a fost unul dintre actorii cei mai discreţi şi mai apreciaţi din generaţia sa, o valoare sigură a Hollywood-ului, dar şi unul dintre "copiii răsfăţaţi" ai cinema-ului independent, notează Mediafax.



Moartea lui neaşteptată a întristat profund întreaga industrie cinematografică, iar numeroşi reprezentanţi ai acesteia au ţinut să îi aducă un ultim omagiu.

Era şi un foarte apreciat actor de teatru, iar Broadway-ul, celebrul cartier al teatrelor din New York, a anunţat, luni, că va aduce la rândul său un ultim omagiu actorului, stingând luminile de pe faţadele teatrelor, timp de un minut, în cursul serii de miercuri.

Philip Seymour Hoffman a fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul "Capote", în 2006, şi a mai fost nominalizat de alte trei ori la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", pentru prestaţiile sale din filmele "Charlie Wilson's War" (2007), "Doubt" (2008) şi "The Master" (2012).

Actorul american are o filmografie bogată - a jucat deja în peste 50 de filme -, remarcându-se cu multe roluri dificile, precum cele din "Marele Lebowski", "Talentatul domn Ripley", "Doi oameni perfecţi", "Dragonul Roşu", "Cold Mountain", "Misiune: Imposibilă III", "Synecdoche, New York", "Ziua trădătorilor/ The Ides of March" şi "Moneyball: Arta de a învinge".

Potrivit The Hollywood Reporter, Philip Seymour Hoffman încheiase filmările de la pelicula "The Hunger Games: Mockingjay Part 1", al treilea film din seria "Jocurile foamei", şi mai avea doar şapte zile de filmare pentru a finaliza continuarea acestui lungmetraj, "The Hunger Games: Mockinjay Part 2".

Se crede că datele la care erau programate premierele acestor două filme, 21 noiembrie 2014, respectiv 20 noiembrie 2015, nu vor fi afectate de decesul actorului.

Philip Seymour Hoffman urma să îşi facă debutul şi în primul său rol major dintr-o producţie TV, "Happyish", produsă de postul Showtime, însă, potrivit The Hollywood Reporter, acest serial nu intrase încă în producţie.

Remarcându-se atât în producţii independente, cât şi în superproducţii, Philip Seymour Hoffman a fost unul dintre cei mai apreciaţi actori ai generaţiei sale şi a câştigat, alături de Oscar, un Glob de Aur (alături de alte trei nominalizări), un premiu BAFTA (alături de alte patru nominalizări) şi a fost nominalizat la premiile Primetime Emmy.

Alături de cariera în cinematografie, Philip Seymour Hoffman a fost şi un apreciat actor de teatru, remarcându-se în numeroase producţii puse în scenă pe Broadway şi a fost recompensat cu două premii Tony.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod