Bebeluşii vor putea fi creaţi din celule recoltate de la doi adulţi de acelaşi sex!

Descoperirea echipei israeliene de cercetare poaeta juta cuplurile sterile dar și pe cele formate din persoane de același sex să aibă copii


Comparând celulele obţinute în laborator cu celulele umane naturale prelevate de la fetuşi avortaţi, cercetătorii au constatat că celulele lor create artificial prezentau caracteristici identice cu celelalte.

Potrivit coordonatorului echipei israeliene, Jacob Hanna, metoda, ce vizează eliminarea infertilităţii cuplurilor, utilizând astfel de culturi celulare, ar putea fi pusă în aplicare peste cel mult doi ani.

Această descoperire ridică însă evidente chestiuni etice, remarcate de altfel şi de coordonatorul studiului, care speră că metoda sa va permite persoanelor care au devenit infertile să aibă totuşi copii, notează Mediafax.

De exemplu, noua tehnică ar putea fi folosită de bărbaţii care au suferit de leucemie în copilărie. Pe lângă cuplurile de acelaşi sex, persoanele prea în vârstă pentru a fi fertile ar putea dori la rândul lor să folosească noua metodă dacă doresc să devină părinţi.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod