Avertismentul transmis de mâinile uriaşe care ies din canalele Veneţiei

Un artist italian a dorit să atragă atenţia asupra unei bombe cu ceas care ameninţă omenirea. Mesajul său este impresionant.
Încălzirea globală provoacă mai multă îngrijorare în rândurile cercetătorilor şi în societatea civilă decât în rândurile politicienilor. Pentru a atrage atenţia asupra acestei bombe cu ceas care trebuie dezamorsată înainte de a exploda, artistul italian Lorenzo Quinn a realizat o sculptură impresionantă, în cadrul Bienalei de Artă de la Veneţia.

Quinn este cunoscut pentru modul în care integrează părţi ale corpului uman în operele sale şi nici cea mai recentă nu face excepţie.
Intitulată "Suport", aceasta înfăţişează două mâini uriaşe care ies dintr-un canal pentru a susţine hotelul Ca’ Sagredo. E o declaraţie vizuală puternică, de care oamenii au nevoie pentru a limita încălzirea globală înainte de a fi prea târziu.

"Veneţia e un oraş al artei plutitoare, care a inspirat timp de secole cultura. Dar pentru a continua să facă asta, are nevoie de ajutorul generaţiilor noastre şi de al celor viitoare, pentru că este ameninţată de schimbarea climatului şi de trecerea timpului", a declarat Lorenzo Quinn pentru Halcyon Gallery.

Reflectând la cele două laturi ale omului, una creativă, cealaltă distructivă, Quinn face un apel la capacitatea noastră de a face schimbări şi de a reechilibra lumea.
Sculptura lui evocă speranţă prin faptul că sprijină clădirea deasupra apei, dar şi teamă sugerând fragilitatea situaţiei. Este o declaraţie puternică, cu o execuţie meticuloasă, notează Bored Panda. "Am vrut să sculptez ceea ce este considerat cea mai grea şi mai tehnică parte a corpului uman. Mâinile au atâta putere - puterea de a iubi, de a urâ, de a crea, de a distruge", a spus artistul.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod