Aurelia Cristea, femeia care a interzis fumatul în România!


Mugur Mihăescu, un patron celebru care consideră că fumătorii sunt discriminați de noua lege
Amenzile pentru nerespectarea acestei legi sunt mari: între 100 și 500 de lei pentru o persoană fizică, iar de la 5000 de lei la 15.000 de lei, cu posibilitatea de suspendare a activității, pentru persoane juridice - baruri, cluburi, restaurante, instituții.
Fumătorii sunt vocali pentru că stilul lor de viață este, de azi, în pericol. Nimănui nu-i place să fumeze afară. Dar s-a vorbit prea puțin de faptul că un nou public s-ar putea să apară, cei cărora nu le place să stea în fum de țigară.
Acest proiect de lege a fost, multă vreme, privit cu neîncredere de opinia publică din cauza lobby-ului puternic făcut de companiile de țigări.
”Mă aştept să se respecte prevederile acestei legi, iar în ceea ce priveşte cluburile private, este interzis fumatul dacă este loc de muncă pentru cineva.
Primează dreptul la sănătate. În ceea ce priveşte discriminarea, a fost o sesizare la Curtea Constituţională în acest sens, iar Curtea a hotărât că nu e vorba de discriminare”
, a declarat deputatul Aurelia Cristea, inițiatorul acestei legi. Ea a făcut referire la atacurile pe tema discriminării și la inițiativele legate de înființarea unor cluburi private pentru fumători.
Aurelia Cristea este din Cluj, are 47 de ani, a fost aleasă deputat în 2012 pe listele USL. A făcut parte din Guvernul Ponta pentru o perioadă de câteva luni în 2014, fiind ministru delegat pentru dialog social.
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Pompiliu Bota pe 19 Mar 2016, 09:09
    omul anului

    o propun ,,OMUL ANULUI,, ! E adevarat ca nu am citit legea si nu o voi citi; NU AM FUMAT NICIODATA !

    0
    1

  • Ady pe 18 Mar 2016, 21:29
    Felicitari d-na deputat Cristea

    Foarte bine ati facut cu aceasta lege. Daca copii nu vor vedea multi fumatori scad sansele ca ei sa ajunga fumatori. Se poate o lege similara, de exemplu crestere TVA, pentru tot ce inseamna fast-food si produsele gen cola ? Acestea sunt cele ce ingrasa copii. Vezi SUA de exemplu.

    0
    1

  • xyz pe 18 Mar 2016, 17:03
    de

    De ce ati cenzurat/sters un comentariu referitor la aprozareasa in cauza? Daca stergeti, rezolvati ceva?

    2
    0

  • steaua libera pe 18 Mar 2016, 15:54
    intrebare

    ce o fi mai poluant ,mai doamna?.......o tigara aromata?........sau sa circuli cu tramvaiul.......langa o satra nespalata?

    3
    1

  • IuliaOana13 pe 18 Mar 2016, 15:09
    e varza

    Vreti legi europene într-o tara cu preturi europene, pretentii europene si salarii de lumea a 3a ? Promulgati legi anti fumat si nu se ocupa nimeni de alea anti furat ? Printre camatari, aurolaci, alcoolici, hoti, corupti, pedofili, violatori, analfabeti, voi pe fumători ii faceti sa para oamenii rai, infectati ? Oameni buni, in restaurante este in regula sa nu se fumeze deoarece se mănâncă, in parcuri este in regula sa nu se fumeze deoarece sunt copii, dar ce treaba aveti cu barurile, cluburile, cafenele? Barurile sunt goale pentru ca fumatorii stau acasa sa isi bea cafeaua linistiti unde nu le pooate da nimeni amenda ! Barurile sunt goale, unde sunteti nefumatorilor care ati militat cu atata pofta pentru aceasta lege ?

    3
    1

  • CRI pe 18 Mar 2016, 10:50
    F Bine

    Este f bine ca se renunta la fumat in spatiile publice. Intrebarea este, de ce asa tarziu? In Europa, aceasta lege se aplica de 6-7 ani.

    3
    3

  • gogu pe 17 Mar 2016, 20:43
    E praf

    De ce nu spuneti ca este o fosta aprozareasa si a ajuns mare janghina in parlament! Huooo ! Acum fumatorii sunt paria societatii.Nu aurolacii,drogatii,camatarii si altii.Vai de voi! Guvern de doi lei.Inca o data : HUOOOOOOOOOOOOO

    5
    3

  • popescu pe 17 Mar 2016, 18:35
    sanatate

    sa fie sanatoasa o iubim

    4
    9

  • c32x pe 17 Mar 2016, 18:30
    43r3

    in tarile vestice, din cauza salariilor destul de mari te poti lasa de fumat pt ca o duci bine... in romania cu jegosii de la putere care fura si cu salariile incredibil de mici e imposibil sa te lasi de fumat ... dar sa nici nu fumezi in locuri publice...cluburi baruri restaurante unde .. .odata pe luna te duci si tu sa te relaxezi sa scapi de ... stresul salariului mic... o idioata...vor o romanie vestica dar salarii de lumea a 3-a

    7
    3

  • Sting pe 17 Mar 2016, 18:08
    Libertate

    ....si de vaci. Nu poti sa bei o cafea de gija vacilor pentru sanatatea unei natiuni care inhaleaza de toate: fabrici, uzine, gunoi, ce sa mai zic de motoare de toate felurile.

    6
    3

  • xyz pe 16 Mar 2016, 22:50
    ccc

    Tara de oi condusa de boi

    10
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod