Atentat la un mall din Munchen: Imagini cu atacatorul în timp ce trage pe stradă

Mai mulți oameni au murit în urma unui incident armat de vineri seară dintr-un centru comercial din Munchen, capitala landului Bavaria din sud-estul Germaniei, relatează Reuters.

UPDATE ORA 23:24. Germania a activat unitatea antiterorism CSG 9 după atacul armat de vineri de la un centru comercial din Munchen, în care cel puțin nouă persoane au fost ucise și multe altele sunt rănite, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.
Potrivit postul german NTV, orașul Munchen este în stare de urgență. Poliția face apel la populație să evite locurile aglomerate. 

Trei indivizi au ucis cel puțin nouă persoane și mai mulți oameni au fost răniți după împuşcăturile din centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, au declarat surse din poliție pentru AFP, bilanț confirmat și de postul de televiziune BR.

Unul dintre autorii atacului de la Munchen s-a sinucis, anunţă surse citate de revista Bild care susţin că individul s-ar fi împuşcat în cap şi a decedat.

Poliţia din Munchen a anunţat că trei atacatori sunt căutaţi în continuare în urma atentatului, părând să infirme informaţiile de presă privind sinuciderea unuia dintre ei.


Poliţia germană a comunicat că situaţia din Munchen este "confuză", recomandându-le locuitorilor să rămână în case până la prinderea autorului sau autorilor atacului. Poliția din landul Bavaria (sud-estul Germaniei) le cere șoferilor să evite autostrăzile din jurul orașului Munchen după atacul de vineri seară de la centrul comercial de lângă Stadionul Olimpic din oraș, a transmis postul de radio din Bavaria, citat de Reuters.
Potrivit sursei citate, numeroase autostrăzi din nordul Munchenului au fost blocate, iar elicoptere care asigură patrularea frontierelor germane sunt în drum spre oraș.

Potrivit agenţiei DPA, citată de Agerpres, în centrul orașului Munchen s-a stârnit panică în contextul în care populația s-a adunat în piața Stachus. Potrivit unui reporter al agenției germane de la fața locului, oamenii plâng și țipă. Polițiști puternic înarmați încearcă să mențină ordinea. 

Autorul atentatului a fugit din centrul comercial şi este căutat într-o staţie de metrou, unde s-au auzit alte focuri de armă. Zona din jurul centrului comercial, aflat în cartierul Moosach, a fost închisă. O purtătoare de cuvânt a declarat că nu se ştie cine a tras focurile de armă şi că nu se ştie dacă există victime, relatează agenţia Reuters, citată de News.ro.

În momentul de faţă, există o operaţiune majoră în curs în centrul comercial Olympia (OEZ)", a comunicat Poliţia locală.

atentat terorist

Potrivit DPA, un purtător de cuvânt al poliției a declarat că în incidentul armat s-ar fi înregistrat răniți și "posibil morți". Conform AFP, care citează o sursă din poliția germană, bilanțul incidentului ar fi de un mort și zece răniți, informează Agerpres.

Süddeutsche Zeitung (SZ) scrie că mai mulți oameni au fost uciși într-un atac armat și că poliția răspunde printr-o operațiune de amploare.

Conform autorităților, ar fi vorba despre un singur om înarmat implicat în atac.

Ziarul citat de Agerpres scrie că este în legătură cu angajați din centrul comercial care sunt nevoiți să se ascundă în propriile magazine.

Mai multe persoane au postat pe social media imagini cu elicoptere ale poliției în zonă, relatează thelocal.de.

Forţele de securitate din Germania se află în alertă, după ce un migrant a rănit luni cinci pasageri ai unui tren, în Bavaria, iar autorităţile au avertizat cu privire la riscul unor noi atacuri.


Foto: AFP/Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
22 Iulie 2016
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ATHOS pe 22 Iul 2016, 23:59
    concept

    ... daca nici nemtii , nu pot sa-i anihileze pe teroristi , este foarte trist ... toti marii profitori ai umanitatii , se dau "mari" puteri ... dar cand se pune problema dovedirii acestui concept , se ... caca pe ei ...! ... iar daca in amarata tara numita Romania , un(o) , premier(a) facea ce a facut mercantila , era demis(a) ... SE PARE CA A SOSIT VREMEA UNEI NOI CRUCIADE...!

    1
    0

  • elena pe 22 Iul 2016, 23:49
    atacatorul nu e islamist

    nu e islamist asa se specleaza ca este neonazist si ca striga turci nenorociti,sunt german,avea cizme neonaziste,asa scriu ziarele

    0
    0

  • mishu pe 22 Iul 2016, 22:27
    parere

    "Dreptul la azil nu are granitze"...asa spunea cineva acum un an....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod