Atac cu arme automate la sediul unui ziar din Paris: Cel puţin 12 morți: "Este un veritabil masacru"

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 11 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte zece persoane au fost rănite, relatează postul Europe1 în pagina electronică.

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate.

Potrivit postului Europe1, atacul s-a soldat cu cel puţin 12 morţi, dintre care doi poliţişti, şi zece răniţi. Parchetul din Paris anunţase anterior că sunt zece morţi, după ce Primăria din Paris afirmase iniţial că şase persoane au fost grav rănite.

Cel mai recent bilanț oficial al atacului indică 12 morți, 5 persoane în stare critică și aproximativ 20 de răniți.

Atacul a durat între cinci şi zece minute. A fost un adevărat carnagiuMartin Boudot
Franţa şi-a ridicat la maximum nivelul de alertă - şi anume "alertă de atentat" - în regiunea pariziană, în urma atacului comis miercuri la sediul din Paris al publicaţiei satirice Charlie Hebdo, soldat cu 11 morţi, au anunţat serviciile premierului.
Toate redacțiile, marile magazine și lăcașurile de cult au fost plasate sub protecția forțelor de ordine, anunță cotidianul Le Monde.

Președintele Franței, François Hollande a vizitat miercuri sediul publicaţiei, unde au fost ucise 12 persoane.

Cotidianul 20 Minutes a reuşit să contacteze telefonic un angajat al instituţiei de presă atacate. "Este un veritabil masacru. Sunt şi morţi!", a declarat acesta, înainte ca apelul să se întrerupă.

Martorii au declarat că doi bărbaţi mascaţi au intrat în clădire în jurul orei locale 11.30 (12.30, ora României), strigând "Allah Akbar" şi "Profetul a fost răzbunat".

Numeroase focuri de armă s-au auzit, iar mai mulţi jurnalişti au reuşit să se refugieze pe acoperişul clădirii.
Martin Boudot, jurnalist la o societate de producţie cu sediul în acelaşi imobil, făcea parte din acest grup. "Tocmai am coborât, pentru că poliţia a securizat clădirea", a declarat el pentru Europe1.

"Pompierii acordă primele îngrijiri. Sunt mai multe victime în sediul Charlie Hebdo. (Atacatorii) au mers direct în sediu şi au deschis focul. Am fost nevoiţi să ne refugiem pe acoperiş. Am văzut două persoane cu cagule negre, care la ieşire au strigat Allah Akbar, arătând spre cer, şi care au tras asupra poliţiştilor postaţi în exterior", a adăugat el.

"Au fugit cu o maşină neagră", a mai povestit Boudot.

"Atacul a durat între cinci şi zece minute. A fost un adevărat carnagiu", a adăugat el, vizibil emoţionat.

În noiembrie 2011, redacția din Paris a publicaţiei satirice a fost distrusă în urma unui atac cu cocktailuri Molotov, iar site-ul săptămânalului a fost piratat, ca represalii pentru publicarea unei ediții dedicate legii islamice sharia, cu "Mahomed redactor şef".

În septembrie 2012, Charlie Hebdo a publicat alte caricaturi cu profetul Mahomed, "în poziţii îndrăzneţe", iar site-ul a fost din nou ținta unor atacuri informatice.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod