Arnold Schwarzenegger s-a abonat la Charlie Hebdo şi îndeamnă oamenii să facă acelaşi lucru

Actorul se numără printre noii abonaţi ai săptămânalului francez Charlie Hebdo, al căror număr s-a dublat după atacul terorist comis miercuri la sediul din Paris al publicaţiei satirice, şi îndeamnă oamenii să facă acelaşi lucru.

Peste 13.000 de persoane s-au abonat, de miercuri, la săptămânalul francez, a precizat cotidianul Le Figaro, dublându-se, astfel, numărul celor care urmăresc regulat publicaţia. Anterior, Charlie Hebdo avea 10.000 de abonaţi, informează site-ul hollywoodreporter.com, citat de agenția Mediafax.

"Sunt alături de francezi în lupta împotriva terorismului şi vreau să transmit un mesaj, aşadar, mă abonez. Şi voi ar trebui să faceţi la fel"
, a scris Arnold Schwarzenegger, joi, pe Twitter, mesajul său fiind însoţit de un link unde se poate face abonarea şi de popularul hashtag #JeSuisCharlie.

Este foarte greu, cu durerea noastră, cu temerile noastre, dar o vom face oricum, pentru că această prostie nu va câştigaPatrick Pelloux
Scenarişti, producători şi regizori din Societatea civilă a scenariştilor, producătorilor şi regizorilor (L'ARP) din Franţa au încurajat, de asemenea, abonarea la Charlie Hebdo.
Într-o declaraţie publicată pe site-ul asociaţiei, grupul a declarat că "are un angajament profund privind libertatea de exprimare şi procesul de creaţie".

Declaraţia a fost semnată de consiliul de conducere, printre ai cărui membri se numără Michel Hazanavicius, Claude Lelouch şi Costa-Gavras, regizori premiaţi cu Oscar.

Editorii Charlie Hebdo au anunţat că o nouă ediţie a publicaţiei este programată să apară miercurea viitoare, echipa lucrând în redacţia ziarului Libération.
Echipa Charlie Hebdo a primit mai multe donaţii pentru continuarea activităţii săptămânalului. Printre cei care au decis să sprijine financiar publicaţia se numără şi Guvernul francez, care a donat un milion de euro. De asemenea, Charlie Hebdo a primit 250.000 de euro dintr-un fond al presei susţinut de publisherii francezi, 250.000 de euro dintr-un fond pentru inovaţie digitală susţinut de Google şi 100.000 de lire sterline de la The Guardian Media Group, compania care editează cotidianul britanic The Guardian, după cum relatează publicaţia The Hollywood Reporter.

Publicaţia satirică Charlie Hebdo ar urma să apară miercurea viitoare într-un tiraj excepţional de un milion de exemplare, conform presei franceze.
În mod obişnuit, Charlie Hebdo avea un tiraj de aproximativ 50.000 de exemplare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod