Aproape jumătate dintre femei se machiază la volan. Câte accidente sunt provocate din această cauză

Un sondaj arată că aproape jumătate dintre femei se machiază în timp ce se află la volan, chiar dacă sunt conştiente de pericolul implicat, motivul principal invocat fiind presiunea timpului.
43% dintre femeile din Marea Britanie care au participat la sondaj au spus că obişnuiesc să se machieze când se află în trafic, chiar dacă sunt conştiente că fac un lucru periculos, în timp ce 46 % recurg doar la mici retuşuri, cel mai adesea când se află la semafoare sau la cozi, scrie ziarul britanic Daily Mail, citat de agenția Mediafax.

Potrivit estimărilor făcute de asiguratori, 450.000 de accidente sunt cauzate în fiecare an de femeile care sunt distrase la volan de aplicarea machiajului.

Sondajul, la care au participat 1.000 de femei din Marea Britanie, mai arată că numai 14% dintre ele consideră că aplicarea machiajului în timp ce se află la volan le afectează atenţia acordată condusului.

Femeile folosesc cel mai des gloss de buze, rimel şi ruj în autoturism, iar principalul motiv pe care l-au invocat pentru aplicarea machiajului la volan este presiunea timpului, spunând că se grăbesc pentru că nu s-au trezit la timp şi nu s-au putut pregăti înainte să plece de acasă.

Din cauza grabei, femeile obişnuiesc să se ocupe de machiaj în timp ce se află pe drum în mai multe mijloace de transport, nu neapărat în timp ce se află la volan în autoturismul personal: 63% dintre respondente aplică machiaj când se află în tren, iar 43% fac acest lucru când se află în autobuz.

În ceea ce priveşte timpul pe care îl petrec aplicând machiaj, 21% dintre femei acordă doar cinci minute acestei activităţi când sunt pe drum, 42% se machiază în 10 minute, iar 22% în 20 de minute, relevă studiul citat de Mediafax.

Există şi femei care petrec jumătate de oră aplicând machiaj, în proporţie de 10%, în timp ce doar 5% dintre femei nu se machiază deloc înainte să plece la locul de muncă.


Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod