bebe

Alocaţiile pentru copii ar putea creşte la 450 lei pe lună

Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte la valoarea lunară de 450 de lei, începând cu data de 1 ianuarie 2017, prevede o propunere legislativă depusă la Senat.
Trei parlamentari PRU propun creşterea alocaţiei copiilor la 450 lei de la 1 ianuarie 2017, banii necesari provenind dintr-o taxa de responsabilizare achitată de companiile străine, relatează Hotnews.

Senatorul Ionel Agrigoroaei (PRU, fost PP-DD şi UNPR), susţinut de senatorul PRU Marius Ovidiu Isăilă şi deputatul Bogdan Diaconu (liderul Partidului România Unită), a iniţiat un proiect de lege care prevede creşterea alocaţiei copiilor la 450 lei pe luna începând cu 1 ianuarie 2017.

Potrivit proiectului, banii trebuie cheltuiţi într-un anumit mod, defalcat.
Astfel, 30% pentru achiziţia de îmbrăcăminte şi încălţăminte, 30% pentru achiziţia de alimente, 25% pentru achiziţia de bunuri care contribuie la educaţie (cărţi, reviste, rechizite etc) şi 15% pentru tabere sau excursii.

În expunerea de motive a proiectului se precizează că resursele financiare pot proveni din încasarea unei taxe de responsabilizare în cuantum de 0,91% din cifra de afaceri a tuturor companiilor cu capital străin care importă mărfuri care pot fi produse în România, de la toate marketurile şi hipermarketurile cu capital străin precum şi la toate companiile care au preluat exploatarea şi distribuirea resurselor naturale ale României (E.ON, OMV, ENEL etc.), menţionează site-ul citat.

Iniţiativa legislativ a fost depusă la Senat pe 1 noiembrie şi se află în consultare publică.
Camera Deputaţilor este decizională.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
3 Noiembrie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod