Alocaţia pentru copii va fi dublată

Deputaţii au aprobat, miercuri, cu 322 de voturi "pentru" şi 2 abţineri, amendamentul PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei, premierul Victor Ponta precizând că Guvernul va găsi pentru acest an resursele financiare necesare.
Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul duce la îndeplinire deciziile Parlamentului şi că pentru acest an resursele financiare sunt asigurate.

Deputaţii au aprobat în cursul dimineţii, la dezbaterea pe articole a proiectului de lege, amendamentul PNL pentru majorarea alocaţiei de stat, la solicitarea deputatului PNL Cristina Pocora, după care liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a solicitat o pauză de consultări de 25 de minute şi, apoi, apel nominal, pe motiv că mulţi deputaţi lipsesc de la şedinţă, informează Mediafax.

Acest amendament a fost respins marţi în Comisia de muncă, reprezentanţii PSD arătând că Ministerul Muncii va veni cu o propunere de majorare a alocaţiei pentru copii.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Codrin Scutaru a spus, în plen, că au fost mărite alocaţiile la mai multe categorii, şi atunci când Guvernul găsi sursa de finanţare pentru a mări alocaţia la toţii copii o va face.

Camera deputaţilor este for legislativ decizional în cazul acestui proiect de lege.


Foto: Hepta
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod