Alertă: Lumea e pe cale să piardă cursa împotriva Ebola

Lumea este pe punctul de a pierde cursa împotriva virusului Ebola şi nu reuşeşte să controleze epidemia mortală, a avertizat marţi un oficial de rang înalt al Naţiunilor Unite, citat de agenția Mediafax.

"Ebola are o lungime avans înaintea noastră", a declarat Anthony Banbury, şeful misiunii Naţiunilor Unite desemnată să coordoneze răspunsul de urgenţă în faţa Ebola (UNMEER), în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, consacrată epidemiei.

Există multe veşti proaste în legătură cu Ebola, dar vestea bună este că ştim cum să o oprimAnthony Banbury
Epidemia de Ebola "este cu mult înaintea noastră, ea avansează mai repede decât noi şi este pe cale să câştige cursa", a apreciat Banbury prin videoconferinţă din Accra, unde misiunea îşi are cartierul general.

"Dacă Ebola câştigă, noi, popoarele Naţiunilor Unite, vom pierde enorm", a declarat el.
"Fie vom opri Ebola acum, fie va trebuie să ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, pentru care nu avem un plan".

Amintind ultimele previziuni ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care anticipează între 5.000 şi 10.000 de noi cazuri pe săptămână în Africa de Vest începând din decembrie, Banbury a adăugat: "Aceasta înseamnă că avem nevoie de 7.000 de paturi în centrele de tratament, dar la această dată, potrivit previziunilor, nu vom avea decât aproximativ 4.300" şi fără personal necesar pentru a le gestiona.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod