Yahoo

Ai cont pe Yahoo Mail? Ce trebuie să faci neapărat

Grupul Yahoo a recunoscut miercuri că în 2013 a fost victima unui atac cibernetic care a afectat peste un miliard dintre utilizatorii săi şi care se adaugă unui atac precedent a 500 de milioane de conturi.
Joi dimineaţă, tot mai mulţi utilizatori ai Yahoo au primit un email în care sunt avertizaţi să-şi schimbe parola şi să-şi securizeze contul.

Asta în condiţiile în care gigantul IT a anunţat că o terţă parte neautorizată a furat, în august 2013, date legate de peste un miliard de conturi de utilizatori.

Cei de la Yahoo susţin că nu sunt în măsură să identifice, pentru moment, autorii acestei intruziuni masive, relatează AFP.

Nume, numere de telefon sau date de naştere ale clienţilor companiei au fost furate de hackeri, chiar dacă grupul afirmă că informaţii legate de carduri de credit şi conturi bancare nu au fost afectate.

Potrivit experţilor Bitdefender citaţi de Ziare.com, utilizatorii serviciului Yahoo Mail trebuie să ia neapărat mai multe măsuri.
Iată recomandările acestora:

1. Schimbaţi parola contului în cel mai scurt timp şi asiguraţi-vă că folosiţi metode de autentificare în mai mulţi paşi, adăugând parolei clasice, în mecanismul de logare, şi numărul de telefon personal sau întrebări suplimentare de securitate.

Schimbarea parolei este recomandată pentru toate conturile unde respectiva adresă de e-mail e folosită în procesul de logare. Este important să nu refolositi pe viitor vechea parolă!

2. Fiţi atenţi la campanii de phising (înşelăciune).
De regulă, răufăcătorii profită de breşe de securitate puternic mediatizate pentru a trimite e-mail-uri către milioane de utilizatori în numele companiei afectate.

Cum utilizatorii se aşteaptă să primească în această perioada e-mailuri care să explice impactul bresei asupra datelor personale, şansele ca aceştia să deschidă un mesaj provenit în mod aparent de la Yahoo cresc semnificativ. Nu trebuie să daţi click pe aşa ceva!

3. Instalaţi o soluţie de securitate pentru a reduce riscul infectării în cazul accesării unor linkuri sau fişiere ataşate cu conţinut periculos.

Prin accesarea unor paginii de internet infectate, utilizatorii pot descărca involuntar chiar ameninţări de tip ransomware care blochează accesul la fişiere şi solicită plata unei sume de bani pentru a furniza cheia de decriptare.
Tocmai de aceea este nevoie că dispozitivul să fie protejat cu un antivirus, arată experţii citaţi de Ziare.com.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
15 Decembrie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod