Adina Buzatu, cercetată într-un nou dosar de fraudă

Numele creatoarei de modă se află în atenția procurorilor DIICOT, care investighează o fraudă financiară cu un prejudiciu estimat de 100.000.000 de lei.
Creatoarea de modă a transmis anchetatorilor că se află în Dubai şi va reveni în ţară în două-trei zile.

Procurorii DIICOT au descins luni dimineaţă în birourile creatoarei de modă, aflate într-un hotel renumit din Capitală, de unde au ridicat mai multe documente financiar-contabile.

Sprijiniţi de SRI şi de brigada specială a Jandarmeriei, procurorii investighează o reţea amplă de firme care sunt implicate în fraude financiare şi fiscale.

Anchetatorii susţin că peste 120 de firme, unele fantomă, ar fi rulat diferite sume de bani iar în contabilitate ar fi înregistrat operaţiuni fictive sau ar fi apelat la firme fantomă şi persoane denumite "săgeţi", pe numele cărora erau deschise conturi bancare în care erau ascunse sume importante de bani, care ar fi trebuit să între în vistieria statului.

Investigatorii estimează că prejudiciul realizat este de 25 de milioane de euro, relatează Mediafax.

Numele Adinei Buzatu a mai ajuns pe coperţile unui dosar penal, în urmă cu doi ani, când Parchetul Capitalei a demarat o amplă investigaţie într-un alt dosar de evaziune fiscală.

Creatoarea de modă este suspectată că ar fi făcut afaceri cu haine contrafăcute, sub diferite mărci renumite.
Dosarul nu a fost finalizat, fiind în faza unor expertize financiar-contabile, informează stirileprotv.ro.

În noul dosar, gruparea din care se bănuieşte că face parte şi Adina Buzatu este suspectată şi de spălare de bani şi de asociere în grupare de crimă organizată.

Mai multe transporturi ale Jandarmeriei cu suspecţi şi cu lăzi pline cu documente financiare au ajuns la sediul central al DIICOT.


Foto: Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod