plantă

Această plantă mi-a omorât copilul. Dacă o ai în casă, arunc-o imediat!

Dieffenbachia face parte din familia de plante tropicale Araceae. Provine din Mexic ş Indiile de Vest, iar unele specii sunt cultivate ca plante ornamentale


După o oră şi jumătate, doctorul a ieşit din sala de operaţii şi a anunţat-o cu părere de rău că băiatul ei a murit, iar decesul ar fi fost provocat de ceva ce acesta a înghiţit.

Femeia era în stare de şoc şi nu-şi putea explica ce a mâncat copilul într-atât de periculos încât să-i determine moartea. A solicitat efectuarea testului toxicologic, iar rezultatele au relevat prezenţa în sânge a unei doze mari de oxalatului de calciu.


Această substanţă chimică se găseşte într-o plantă cunoscută sub denumirea Diefenbaker sau Dieffenbachia Amoena în ţările latino-americane. Este foarte rezistentă şi de aceea este preferată pentru decorarea interioarelor, atât în locuinţe cât şi în birouri, dar oamenii trebuie să evite să o atingă, îndeosebi copiii, întrucât e otrăvitoare dacă este consumată.

În urma analizelor, s-a depistat că băiatul care a murit a rupt o bucată din frunza acestei plante şi a mestecat-o.


Potrivit unor date centralizate în 2006, în Statele Unite s-au înregistrat 64.000 de cazuri de otrăvire provocate de plante, 75% din cazuri fiind copii cu vârste sub cinci ani, notează Cuisine & Health.

În cazul otrăvirii cu Diefenbaker, Biblioteca Medicală a Statelor Unite recomandă curăţarea rapidă a gurii cu o bluză curată şi uscată, evitarea contactului cu ochii şi consumul de lapte, apoi consultarea cât mai rapidă a unui medic.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
21 Septembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod