A rămas fără un picior din cauza tampoanelor și riscă să-l piardă și pe celălalt. Povestea tragică a unui model

Un model de 24 de ani și-a văzut moartea cu ochii după ce a avut o reacție puternică din cauza folosirii tampoanelor interne.
În urmă cu 5 ani, modelul Lauren Wasser a trecut printr-o experiență îngrozitoare. Ea a suferit de sindromul șocului toxic din cauza tampoanelor, medicii fiind nevoiți să-i amputeze un picior. Însă, tragedia nu s-a oprit aici, iar modelul riscă să-și piardă și celălalt picior. 

„Dacă aș fi cunoscut toate informațiile despre Sindromul Șocului Toxic, n-aș fi folosit niciodată tampoane.”, spune tânăra care înainte de acest eveniment tragic avea o viață perfectă, era o persoană foarte actvă și urma să aibă o carieră în modelling. 

În octombrie 2012, Lauren a ajuns de urgență la spital, fiind la un pas de moarte. Avea temperatură foarte mare, organele interne erau pe cale să se oprească, iar medicii au spus atunci că a fost la un pas de moarte. După analize detaliate, medicii au concluzionat că era vorba despre sindromul șocului toxic, o complicație de infecții bacteriene, cel mai des asociată cu stafilococul auriu. Medicii au fost nevoiți să-i amputeze piciorul drept, însă ea trăiește în fiecare zi cu spaima că este posibil să i se amputeze și celălalt picior. 

Sindromul șocului toxic apare în general la femeile aflate la menstruație, mai ales dacă se folosesc tampoane interne cu putere mare de absorbție, scrie FoxNews.com

Specialiștii au constatat o legătură între sindromul șocului toxic și utilizarea tampoanelor, deoarece în 1980 au existat mai multe cazuri de deces din cauza acestui sindrom. Dacă o persoană are stafilococ auriu și folosește tampoane, riscului de a suferi acest sindrom este foarte ridicat, din cauza materialelor care intră în compoziția acestor produse. 

”Sindromul șocului toxic m-a făcut să-mi pierd un picior, însă acest lucru m-a determinat să lupt pentru creșterea gradului de conștientizare a sindromului șocului toxic. Îmi doresc ca toate femeile să cunoască la ce riscuri se expun prin folosirea tampoanelor. Sindromul șocului toxic ucide de peste 30 de ani de zile. Câte vieți mai trebuie sacrificate până când se ajunge la o schimbare?”, declară Lauren. 


5 Februarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod