autoapărare

3 mişcări care îi pot salva viaţa copilului tău dacă e atacat

Un profesor de arte marţiale explică mişcările simple pe care orice copil sau adolescent trebuie să le ştie, dar şi de ce nu ar trebui să strige „ajutor“ în cazul unui atac.

Este cel mai rău coşmar al unui părinte: copilul să-i fie atacat când e singur iar acesta să nu ştie cum să se apere. În pofida aparenţelor, un copil nu este complet vulnerabil şi poate scăpa din încurcătură în trei timpi şi trei mişcări, cum se spune. Cu condiţia să cunoască bine aceste mişcări.

Matt Fiddes, un profesor de arte marţiale din Anglia, a explicat pentru Daily Mail manevrele de autoapărare prin care un copil poate scăpa de un agresor. Fiddes a lucrat ca bodyguard pentru Michael Jackson, deci e un specialist autorizat în domeniul protecţiei şi apărării personale.

El a realizat un videoclip în care, cu ajutorul unei fete de 11 ani, Melissa, demonstrează tehnicile simple pe care orice copil sau adolescent trebuie să le stăpânească.

Matt atrage atenţia că într-o situaţie de urgenţă copiii, dar şi adulţii, nu ar trebui să strige "ajutor". Bazându-se pe mai multe studii, el spune că e mai bine ca victima unui atac să strige "foc" sau "atenţie", pentru că una stfel de avertisment este mai mult luat în seamă de oameni.
Crystal Castelino, regizorul documentarului "Abuse: Survival Stories", spune că acest lucru este explicabil, întrucât oamenii au tendinţa să fie preocupaţi mai întâi de viaţa lor, scrie Daily Mail.


Iată principalele tehnici de autoapărare pe care copiii ar trebuie să le cunoască:

 

atac

Răsucirea încheieturii mâinii şi eliberarea


Această manevră este necesară dacă minorul sau adolescentul e prins de încheietura mâinii şi permite eliberarea fără un efort mare. Dacă agresorul prinde încheietura, aceasta trebuie răsucită uşor pentru a elibera strânsorea, apoi victima trebuie să tragă repede braţul din mâna atacatorului.

ap?rare
Eliberarea dintr-un atac frontal


Daca agresorul vine din faţă este foarte probabi să încerce să-şi apuce ţinta de gât. Deşi pare o situaţie imposibilă, victima poate scăpa în câteva secunde.

Copilul trebuie să-şi lovească atacatorul cu piciorul în zona intimă, distrăgându-i atenţia prin reacţie, apoi să-şi ridice braţele şi să lovească cu putere mâinile invididului. Astfel se va elibera şi va putea fugi.

 

arte mar?iale

Scăparea din "strânsoarea ursului"

Este tipul de atac pe care îl vedem deseori în filme, când agresorul atacă din spate şi îşi apucă victima cu braţele de gât, ca într-o îmbrăţişare. În această poziţie, un copil pare lipsit de apărare. Matt arată că dacă acesta loveşte tare cu piciorul talpa atacatorului, acesta va resimţi lovitura şi copilul îşi poate face loc pentru a scăpa.

Apoi trebuie să-şi împingă tare agresorul în spate înainte de a fugi.   

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
28 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod