20 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001: Imaginile zilei care a schimbat lumea

La 20 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, rememorăm imaginile evenimentelor care ne-au marcat şi au schimbat lumea.

Statele Unite comemorează 20 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001. Momente de reculegere vor fi ţinute în întreaga ţară, în memoria victimelor cele mai sângeroase atacuri teroriste comise în istoria SUA, soldate cu 2.978 de morţi.

Patru atacuri teroriste au vizat, prin deturnarea de avioane civile, cele două turnuri World Trade Center din New York, Pentagonul şi clădirea Capitoliului, din Washington. Primele trei atacuri au fost reuşite, în timp ce al patrulea avion capturat de terorişti s-a prăbuşit pe un câmp după ce pasagerii au ripostat.



Gruparea teroristă responsabilă pentru atacurile din 11 septembrie 2001 a fost al-Qaida. Liderul acesteia, Osama bin Laden, a devenit cel mai căutat criminal al Statelor Unite al Americii. După o vânătoare ce a durat mai bine de zece ani, bin Laden a fost ucis de forţele americane.

La New York şi-au pierdut viaţa 2.753 de persoane. În cazul a 1.000 dintre ele nu a fost găsită nicio urmă, nici ADN, făcând ca simbolul acestor nume gravate să fie şi mai puternic pentru familiile lor, notează Mediafax.

La 20 ani de la atacurile care au lovit America şi au schimbat dramatic întrega lume, readucem în prim-plan imaginile puternice care ne arată de ce nu trebuie să uităm ce s-a întâmplat atunci.

 

Foto: AFP/Mediafax, Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
11 Septembrie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod