şcoala de şoferi

12 trucuri pe care începătorii nu le învaţă la şcoala de şoferi

Pentru o parcare laterală la distanţa corectă de bordură lipeşte o bucată de scoch colorat sub ştergătoare. Opreşte maşina când bucata colorată ajunge pe linia bordurii

 

7. Dacă maşina nu porneşte din prima, aprinde farurile


Iarna, maşina dă uneori rateuri la pornire. Înainte să mai încerci o dată, încălzeşte puţin bateria pornind un consumator electric - aprinde farurile pentru scurt timp sau porneşte muzica.

6. Întoarce oglinda retrovizoare noaptea


Mulţi începători nu ştiu că retrovizoarea are două moduri: de zi şi de noapte. Ca să nu fii orbit de farurile maşinilor din spate, schimbă unghiul de reflexie apăsând butonul de răsucire de sub oglindă.

5. Porneşte aerul condiţionat


Chiar şi când nu ai nevoie de aer condiţionat, de pildă iarna, e bine să-l porneşti periodic pentru scurt timp. În caz contrar, agentul de răcire se pierde puţin câte puţin.

4. Foloseşte periodic frâna de mână


Chiar dacă nu laşi maşina în pantă, trage frâna de mână ca să o protejezi de uzură. Singura excepţie este când vremea e foarte rece, iar plăcuţele pot îngheţa pe discuri.

 

3. Dacă o maşină de pe banda alăturată încetineşte, fă la fel imediat


Dacă vezi că maşina care rulează lângă tine încetineşte, trebuie să faci la fel. Şoferul acesteia vrea să dea prioritate unui pieton sau animal, iar acesta va ajunge curând în dreptul tău.

2. Nu te lăsa păcălit de iluzia vitezei


Pe un drum drept, viteza pare de două ori mai mică decât este în realitate. Dacă nu încetineşti înainte de a face un viraj, maşina îşi va pierde stabilitatea şi poate derapa.

1. Nu întoarce volanul înainte de a vira la stânga


E un obicei pe care şoferii ajung să-l facă din reflex pentru a câştiga timp când aşteaptă să treacă maşinile din sens opus ca să vireze apoi la stânga. Dar este greşit şi periculos - cel mai bine e să aştepţi ţinând roţile drepte şi să le îndrepţi la stânga exact când porneşti în acea direcţie. Altfel, dacă un autovehicul te loveşte din spare şi te surprinde cu roţile spre stânga, maşina ta va ricoşa în direcţia în care sunt îndreptate roţile şi atunci poţi ajunge pe sensul opus, unde circulă alte maşini.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
28 Septembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod