Stii ce iti doresti?

Te-ai saturat sa fii singura si incerci fara succes sa iti gasesti pe cineva care sa iti fie alaturi. Atunci cand iti doresti sa ai un partener trebuie sa te intrebi mai intai ce vrei cu adevarat...
Te-ai saturat sa fii singura si incerci fara succes sa iti gasesti pe cineva care sa iti fie alaturi. Atunci cand iti doresti sa ai un partener trebuie sa te intrebi mai intai ce vrei cu adevarat, ce cauti la acel om si ce compromisuri esti dispusa sa faci de dragul unei relatii.

Fa-ti o lista de criterii


Aceasta lista nu are scopul de a-ti crea un portret robot al barbatului ideal pe care poate nu-l vei gasi niciodata, ci te ajuta sa identifici ce iti doresti inainte de a face vreun demers. Cand esti inca singura, pune-ti intrebari despre tot ceea ce consideri important in viata ta personala si inventariaza calitatile pe care trebuie sa le aiba potentialul tau iubit pentru a te multumi.

Nu ezita sa treci toate aceste criterii pe o foaie de hartie. Chiar daca se spune ca fizicul nu este important, noteaza cateva preferinte. Daca nu iti plac barbatii bruneti, cu mult par pe piept, afla ca si ei se pot epila. Acesta este un exmplu de "defect" pe care nu trebuie sa il iei in seama. El nu trebuie sa te opeasca in fata unui viitor partener de viata, dar poate sa faca diferenta daca ai de unde alege. Mentioneaza si intervalul de varsta pe care il vizezi, fara insa a te limita la el.

Pune pe lista si ambitiile tale personale si profesionale. Astfel iti vei intocmi un plan de viata care te va ajuta sa faci cea mai buna alegere. Daca, spre exemplu, tu vrei sa ai copii si intalnesti pe cineva care nu doreste acest lucru, va trebui sa iei o decizie. De asemenea, este bine sa stii ce planuri de cariera are persoana vizata si care sunt pasiunile lui. Pastreaza hartia - te va ajuta sa nu cazi in bratele primului venit si nici sa iti pierzi speranta daca ti se va intampla sa nu te intelegi bine cu cel pe care il placi.

Inventariaza compromisurile


Nu esti genul de persoana care face concesii si iti doresti sa ai totul asa cum ti-ai imaginat? Atunci nu este cazul sa te mai intrebi de ce esti singura. Viata in doi presupune in mod obligatoriu si o serie de compromisuri. Daca nu doresti sa faci niciunul s-ar putea sa cauti mult timp un partener. Ceea ce conteaza este sa stii sa iti dozezi concesiile si sa identifici aspectele unei relatii asupra carora esti dispusa sa cedezi. Trebuie sa stii care sunt prioritatile tale, ce principii ai si ce atitudine te deranjeaza.

Daca ai norocul sa intalnesti pe cineva cu care te potrivesti, compromisurile vor fi mai putine si mai usor de facut. Din contra, daca sunteti diferiti si va incapatanati sa credeti ca relatia voastra va dura - si chiar se poate intampla - trebuie sa stii ca va trebui sa faci mult mai multe compromisuri decat in primul caz. In orice caz, stii prea bine ca nu exista barbat perfect, asa ca ramane sa decizi singura la ce anume poti renunta.

Cunoaste-l inainte sa te implici prea mult


L-ai intalnit si, desi nu a fost dragoste la prima vedere, crezi ca merita sa incerci. Inainte de a te complica si de a te lansa intr-o relatie, incearca sa il cunosti cat mai mult cu putinta. Iesiti mai intai in calitate de amici, astfel incat sa ai timp sa il analizezi.

Daca te-ai hotarat sa aveti o relatie si observi ca ceva nu merge, nu astepta ca pasiunea sa se consume pentru a indrepta lucruri esentiale care nu iti convin. Din nefericire, s-ar putea ca atunci sa fie un pic cam tarziu. Vorbiti despre viitor, dar si despre ceea ce nu iti place in prezent.

Nu te lasa influentata


Te indoiesti de cel pe care l-ai cunoscut sau de alegerea pe care ai facut-o? Nu poti sa iei decizia de a fi cu cineva fara aprobarea anturajului? Indrazneste sa faci in sfarsit alegeri personale, caci ele vor fi cele mai bune pentru tine si pentru cel pe care il vei avea alaturi. Te vei simti libera si iti vei asuma propriile hotarari. Daca respecti ceea ce ai scris pe lista de calitati si concesii, judecata ta cu privire la persoana pe care tocmai ai cunoscut-o va fi corecta.

Bineinteles, iti poti prezenta partenerul prietenilor si familiei, dar trebuie sa fii sigura ca ai luat decizia cea buna inainte de a-l confunta cu cei care te inconjoara. In acest caz vei spera sa il placa, dar, daca nu se va intampla acest lucru, aminteste-ti ca nu se poate sa placem tuturor. Chiar o apreciezi pe cumnata ta sau pe noul iubit al prietenei tale? Ceea ce conteaza, este ca el sa fie perfect pentru persoana in cauza - iar in cazul tau, pentru tine.
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • luminita iorga pe 11 Mai 2008, 23:55
    iubirea e complicata pentu unii

    la-m cunscut pe net , la-nceput nu mi-a placut dar insistand sa esim la o cafea intr-un tarziu am acceptat , la prima vedere parea un tip ok dar pe parcurs si-a scos masca si si-a aratat adevarata fata ma critica tot timpul ,avea tot timpul ceva de comenta se credea frumos si destept exact ce scriia la profil-ul de pe sait-ul unde se-n registrase pacat am crezut in el si l-am rspectat din partea lui nimic doar interes sexual iar pentru el femeia e ceva ciudat nu am sa uit aceasta experienta cu nabadai

    0
    0

  • si eu pe 17 Apr 2008, 12:57
    pentru ana-maria

    Te frica? De ce? De ceva mai bine poate. Iti dai seama cat de multa liniste ti-ar aduce despartirea? In fond cred ca si el isi doreste acelasi lucru, sa va despartiti. Nu va irositi vietile "legati" unul de altul. Va va fi mai bine ca "ex-soti". Bineanteles ca orice poveste este stiuta cel mai bine de cei care o traiesc, dar ce am scris mai sus ar fi sfatul meu pentru tine, dupa ce am citit postul ta. Poate o despartire pas u pas te-ar ajuta. Desprinde-te incet, incet. Cauta prieteni cu care sa iesi, fa-ti program singura sau numai cu copii. Fi intotdeauna ocupata: sport, hobby ... etc. Mergi la cursuri de fotografie, desen ... orice iti place si iti da satisfactie. Schimba-ti garderoba, tunsoarea, simte-te bine cu tine. Si nu in ultimul rand fa sa ajungi acasa tarziu de cateva ori, sau la alte ore decat ajungi de obicei. Iesi din rutina ta! Odata ce te vei simti independenta cu adevarat si vei avea satisfactii din alte parti, vei fi multumita cu tine si iti va fi mult mai usor sa iei o decizie. Mult succes!

    0
    0

  • raluca pe 17 Apr 2008, 10:35
    nu s-a terminat iubirea

    se intampla si la mine ceva asemanator ca la ana-maria.numai ca el este insurat si are o varsta...nu prea are timp sa ne vedem iar cand trece o sapt fara sa sune intru in panica. mi-e greu sa ma despart de el, cu toate ca toti prietenii imi spun sa o fac. nu am nici un viitor cu el, e drept, dar de ce cand ma pregatesc sa-i spun ca s-a terminat, ma doare fizic, simt ca ceva se rupe din mine? mi-e greu sa ma desprind de el cu toate ca ar trebui. va multumesc

    0
    0

  • CRISTI pe 17 Apr 2008, 08:45
    nu cred ca mai e nimic de explicat

    PARASESTE-L. cum tu nu ai putea face asa ceva cuiva care ti-a acordat intraga incredere, tu trebuie sa iei masuri. cred ca oricui (cat de cat rational/a) ai cere parerea, ar spune acelasi lucru.

    0
    0

  • cristina pe 16 Apr 2008, 20:40
    acest msg este ptr ana-maria

    dc s-a comportat urat cu tn,iti vb urat oricat de mult l-ai iubi lasa-l cauta p alcineva,asa se va comporta cu tn mereu sau mai bn vorbiti spunei ce te deranjeaza si dc vezi k nu isi schimba comportamentul fata de tn....LASA-L.

    0
    0

  • ana-maria 35 pe 16 Apr 2008, 20:05
    s a terminat iubirea ?

    Am o inima cit un bolovan ,nici nu stiu cui sa cer un sfat ,ma chinuie gindurile pina dimineata ,se aduna cearceaful sub mine ,....suntem inpreuna de 18 ani ( si nu ne a fost usor sa ne casatorim ) iubire plina de pasiune si sacrificii ,poezii de dragoste ,sacrificii ,nopti cu sex la temperatura inalta ...dar totul doar primul an ,el a inceput sa ma insele ,sa se poarte urit cu mine ..,eu sa l iubesc cu aceeasi pasiune ...si asa am ramas toti anii care au urmat ,iubindu l ,facindu i csene de gelozie ,iar el nepasator ,parca intinerea....copii sunt acum bine ,pe drumul cel bun ,eu am (multumesc lui D-zeu o situatie materiala excelenta ) nu depind de el ....intre noi s a instalat o raceala in doi ,de sex nici nu mai poate fi vorba ,ma respinge de ani buni ..nu ne mai spunem nici noapte buna ,DAR ,CURIOS DE FATA CU LUMEA are o atitudine concilianta de om serios si preocupat de linistea lui ...in continuare filtreaza de cite ori are ocazia ...cu toate acestea atit de evidente sunt atit de slaba ,de proasta de dominata de personalitatea lui ,incit NU POT sa ma desprind de linga el ,nu stiu de ce ma tem ,dar nu pot ,daca o zi imi vorbeste frumos ,iert tot .....ce ati face in locul meu ..?

    0
    0

  • mioc emilia pe 16 Apr 2008, 14:45
    prietenie si respect

    Cand vibratiile corespund,se atrag.Cand dorinta dispare..ramane sentimentul de iubire.

    0
    0

  • nicu pe 16 Apr 2008, 13:40
    viata nu e simpla

    Chestia cu epilatul e..bune ,e ..bune de tot ; mai dati-le idei celor de la DIVERTIS , ca si asa they dont want to stop the music . In privinta copiilor ; este o decizie comuna , de foarte mare importanta , iar copiii se nasc numai din dragoste , din dragoste adevarata .

    0
    0

  • sunshine pe 16 Apr 2008, 10:49
    Iubire fulgeratoare

    Am trait si eu o iubire fulgeratoare. L-am intalnit la un chef, pana dimineata am fost nedespartiti, pe masura ce trecea timpul recunosteam in el tot mai multe din caracteristicile pe care le cautam la un barbat. Gandeam la fel, aveam cam aceleasi interese, ne potriveam pana si la inaltime, si aspect...Paradoxul? Dupa 4 luni superbe ne-am despartit pe motive de atractie care "nu mai era ca la inceput". Cu alte cuvinte, desi am intalnit toata lista mea "in carne si oase" ,sentimentul nu s-a dovedit a fi reciproc

    0
    0

  • Ockshanna pe 16 Apr 2008, 10:10
    PUBLICITATE SAU PARERE PERSONALA

    DE CAND COMENTARIILE FAC PUBLICITATE ASCUNSA .

    0
    0

  • nicu pe 16 Apr 2008, 05:02
    decizie personala

    In alegerea partenerului ,noi suntem singurii care decidem si nu anturajul .Este o decizie prea importanta in viata , sa permitem anturajului sa decida in acest caz ; nu este la fel , ca atunci cand cumparam niste haine sau diferite alte produse .Sunt atat de multe de spus , dar inima este cea care decide , iar decizia finala nu se ia in cateva zile sau saptamani .

    0
    0

  • yo pe 15 Apr 2008, 23:21
    50% de acord

    am trait o poveste de dragoste ce ma face sa nu fiu cam 50 la suta de acord cu ce scrie in material.a fost o iubire flugeratoare totul s a petrecut intr o zi sa spunem asa si adurat...a fost acel tip de iubire nebuna care iti aduce satisfactii. trairi,senzatii noi..acum in relatia prezenta ,la inceput am procedat cum scrie in material si sincer mi se pare pliktisitoare...uneori ti e rau cu binele;))

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod