O iubire de-o vara

Esti singura sau nu consideri ca ai o relatie stabila. Iesi din cand in cand la o cafea cu un admirator, dar nu se leaga nimic serios. Nu e cazul sa fii trista; a venit vara si...
Esti singura sau nu consideri ca ai o relatie stabila. Iesi din cand in cand la o cafea cu un admirator, dar nu se leaga nimic serios. Nu e cazul sa fii trista; a venit vara si tocmai ti-ai planificat concediul. Pe langa mare, soare, distractie si timp liber, s-ar putea sa intalnesti si un print cuceritor. Citeste sfaturile noastre pentru a trai din plin aventura ta de-o vara. In plus, afli si ce poti sa faci daca sentimentele tale devin serioase la despartire.

Daca te-ai hotarat ca in aceasta vara sa te distrezi, si nu doar in compania amicelor tale, iata trei intrebari esentiale si tot atatea reguli de baza care te vor ajuta sa ai parte de o aventura trasnet.

Regula 1: Cine e alesul?


Cineva pe care nu il frecventezi in mod normal si nu il cunosti foarte bine. Nu cauta anumite calitati carora le acorzi atentie in mod normal. Acum nu ti-ai propus sa iti gasesti sufletul pereche, deci nu trebuie sa fii foarte exigenta. Ai libertatea sa alegi pe cineva al carui zambet iti place, e sexy ori are priviri inflacarate. Lasa-te purtata de aventura. Daca iti place dansul si tocmai ai cunoscut un dansator innascut... ce mai astepti? Te poate cuceri si un tip foarte amabil, cu o personalitate minunata, sau un maestru al conversatiei si al bunei dispozitii.

Regula 2: Ce vrei de fapt?


Asigura-te ca ii cunosti intentiile celuilalt. Este important ca ambii parteneri implicati sa stie inca de la inceput ca relatia nu are sanse sa fie decat temporara. Daca esti genul de persoana care cauta o relatie pe termen lung, iar el nu, sau invers, o aventura de cateva saptamani nu prea va merge intre voi sau se va finaliza cu regrete foarte mari. Asigura-te ca sunteti pe aceeasi lungime de unda si ca stiti amandoi ca intre voi nu va fi decat o idila pe termen scurt. Asta va va ajuta sa va bucurati din plin de trairile voastre si sa nu suferiti la sfarsitul verii.

Nu iti pune speranta intr-o aventura si nu te astepta ca ea sa se transforme in mai mult decat este. Asa ceva se intampla doar in cazuri rare. Daca tu il stii drept aventurier, dar iti place tipul si speri in tacere ca pana in toamna se va schimba si te va gasi drept partenera portivita, trebuie sa fii precauta si sa iti asumi riscul unei dezamagiri.

Regula 3: Ce-ti ramane de facut?


Distrati-va, dar fiti in siguranta. Cum aventurile de vara sunt in mod normal bazate pe atractia fizica, carnal si informal, profita de aceasta noua experienta si exploareaza-ti sexualitatea. Nu uita insa ca trebuie sa fii precauta si sa te asiguri ca masurile de protectie te vor feri de batai de cap. Chiar daca preferi in mod normal o alta metoda de contraceptie, de aceasta data foloseste cu incredere prezervativul. Este cea mai sigura metoda, pentru ca te fereste de bolile cu transmitere sexuala si de aceea este indicata cuplurilor noi.

Cand vara se termina...


Se poate intampla ca, desi ti-ai dorit o simpla aventura si nu ai sperat la nimic mai mult, sa te trezesti la sfarsitul verii ca iti place de el si ti-ai dori ca povestea sa continue. Sau mai rau, iti dai seama ca te-ai indragostit de el sau tocmai ai avut ocazia sa imbratisezi un barbat minunat.

Inainte de a te gandi la ceva serios, fa-ti ordine in ganduri. Fii realista si analizeaza situatia dintr-un punct de vedere obiectiv. Pune-ti urmatoarele intrebari:

  •  Care este distanta georgrafica dintre voi?
  •  Programul vostru va va perimte sa va mai vedeti?
  •  Iti doresti sa ai o relatie la distanta?
  •  Sentimentele voastre sunt reciproce si suficient de puternice pentru a avea o relatie?

Daca amandoi sunteti disponibili si dispusi sa incepeti o relatie si asta este ceea ce va doriti, nu exista niciun motiv sa nu va mai vedeti, chiar daca vara a luat sfarsit.

Te tenteaza o relatie la distanta? Trebuie sa stii ca nu e usor, mai ales daca cei doi se cunosc de putin timp si nu au o perioada de cel putin jumatate de an in care s-au vazut frecvent. Asta pentru ca nu a fost timp ca intre ei sa se stabileasca legaturi atat de puternice incat sa nu fie vulnerabili problemelor si sa nu cedeze tentatiilor. Daca merge un timp si apoi si se termina totul cu un esec, spune-ti ca macar ai incercat si chiar ai reusit ca relatia sa dureze mai mult decat te-ai fi asteptat. Asta chiar e o reusita in sine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod