Barbatii iluzionisti ai iubirii

Exista o sumedenie de imprejurari din afara noastra ce ne limiteaza posibilitatile de a intalni partenerul potrivit. Dar nu e de ajuns sa ne lamurim asupra factorilor...

Exista o sumedenie de imprejurari din afara noastra ce ne limiteaza posibilitatile de a intalni partenerul potrivit. Dar nu e de ajuns sa ne lamurim asupra factorilor exteriori. Trebuie sa riscam totodata si o privire scrutatoare in noi insine, daca vrem sa ne rezolvam problemele - inclusiv pe cele sentimentale.

Exista o serie de obstacole care ne inchid perspectiva spre barbatul ideal. Este munca noastra, care ne secatuieste de forte. Sunt exigentele imposibil de adus la unison cu realitatea. Sunt, de asemenea, deosebirile de structura dintre barbati si femei. Pana aici a fost vorba de obstacole, dar acum a venit momentul sa aflam de ce anumitor femei li se intampla intruna acelasi lucru: gasesc un barbat care le intereseaza, dar, dupa catva timp, el se dovedeste a fi fost la fel ca toti cei de dinaintea lui, o alegere gresita.

Dupa ce tip alergati?

Unele femei tind sa se lase pacalite sistematic de un anumit tip de barbat, detinator al unei stratageme specifice. E important sa detectam aceasta stratagema si sa ne lamurim ce tip de barbat ne pregateste un esec indubitabil si cu ce tertip. Astfel vom face inca un pas catre bulgarele de aur autentic. Prin urmare, dupa ce tip alergati? Si in primul rand: de ce? Iata o tentativa de interpretare:

Spiritul elevat este tipul care stie sa entuziasmeze oamenii cu visurile si cu idealismul sau. Barbatul despre care vorbim poseda neindoielnic o inteligenta sclipitoare si freamata de placere cand doi ochi mari de femeie il privesc admirativ, tradand dorinta pe cale sa se nasca. Spiritul elevat e un tip iesit din comun, perfect constient de farmecul sau. El nu-si pierde neaparat vremea pe la petreceri, iar daca trece pe acolo, obisnuieste sa intoarca dezgustat spatele conversatiilor banale.

Femeile care alearga dupa spiritul elevat iubesc chibzuinta si calmul cu care isi tese el frumoasele alcatuiri de cuvinte. Stie sa se aseze in poza care-l prinde cel mai bine si sa-si capteze auditoriul.

Trepidatia vietii mondene isi pierde insemnatatea atunci cand sorbim cuvintele spiritului elevat. E foarte probabil ca femeia care il gaseste atat de atragator se afla in cautarea unui lucru anume, ce o emotioneaza profund.

Daca manifestati o predilectie clara pentru specia descrisa aici, aveti toate motivele sa va bucurati de curiozitatea iscoditoare si antenele dumneavoastra sensibile. Sunteti categoric dotata pentru a patrunde cu gandul in sufletele si mintile unor oameni ce au stiluri de viata complet diferite de al dumneavoastra. Dar: luati-va inima in dinti si dati frau liber propriei inclinatii spre frumos si spre lucruri elevate.

Amantul latin are ceva dintr-o pantera neagra. Isi joaca muschii, pregatindu-se cu gratie spre salt, indata ce a zarit in apropiere un obiect ce-i trezeste dorinta. Acesta este barbatul care ataca.

Nu se sfieste deloc sa abordeze o femeie si sa-i sopteasca la ureche o idee nebuneasca. Femeia atrasa de tipul Don Juan se supune chemarii irezistibile a sex-appeal-ului sau. Prin insusi aspectul lui exterior, el promite o procreere de prima calitate. Temperamentul sau patimas desteapta voluptatea, dezlantuind o explozie de artificii a simturilor. De ce reactioneaza unele femei atat de aprins la acest tip? Probabil ca nu s-au "jucat" suficient in viata lor, barbatii fiind pana acum pentru ele mai curand tovarasi de viata decat instrumente de placere.

Daca sunteti una dintre femeile care vibreaza la farmecul amantului latin, atuul dumneavoastra este marea receptivitate la erotism si la sentimente exaltate. Insa deocamdata n-ati inteles ca la acest tip de barbat nu e prudent sa sperati mai mult decat o aventura. Caci de marile juraminte de dragoste, in cazul cand trebuie sa fie de durata, el fuge ca de securea calaului.

Priceputul la toate este barbatul pe care l-ai crede in stare sa rastoarne si muntii. O schimbare la serviciu, o despartire, un mutat nu constituie pentru el o problema: le rezolva intr-un tempo care altora le-ar taia rasuflarea. El e tipul pe al carui umar puternic ti-ar placea sa te rezemi.

Femeile care alearga dupa priceputul la toate sunt seduse de ideea de a avea in preajma un barbat capabil sa organizeze totul fara cusur, implicit sa le degreveze de o parte din problemele lor. Optiunea in favoarea priceputului la toate tradeaza cate ceva despre dumneavoastra: preferati sa primiti ajutorul fara sa il cereti, eventual pentru ca mandria va impiedica sa admiteti existenta unei slabiciuni de moment, ingaduind si altuia sa o observe. Faceti o exceptie, riscati o iesire pe un teren inca neexplorat: aratati-va slaba si fragila. Insa nu comiteti greseala de a va dispretui pentru aceasta clipa de slabiciune.

Copilarosul refuza cu indarjire sa devina adult. Te bombardeaza cu idei trasnite: de pilda, ii vine cheful sa se scalde in toiul noptii in bazinul artezienei din parc. Cu el aluneci in viteza dintr-o aventura in alta. Din pacate partia nu e intotdeauna neteda. La punctul de trecere a frontierei constata ca si-a pierdut pasaportul si portofelul. Bineinteles ca platiti dumneavoastra. Ar fi meschin sa nu o faceti. De altfel, cand pornesti la drum cu un copil mare, e absolut normal sa se iveasca incurcaturi.

Daca va lasati cucerita de barbati copilarosi, inseamna ca dispuneti de o doza apreciabila de placerea de a experimenta si va incanta ideea sa sfidati cand si cand limitele obisnuite. Dar atentie: curajul de a lua lucrurile usor ar trebui sa-l gustati si pe cont propriu. Nu va mai ingrijorati din pricina parerii pe care si-o pot face altii despre dumneavoastra. Atunci veti dobandi acel minimum necesar de degajare, care va va face independenta si totodata irezistibila.

Domnul distins - il puteti prezenta linistita bunicilor. Domnul distins stie ce se cuvine. Se poarta neostentativ, cu o politete impecabila. Spontaneitatea ii trezeste suspiciuni, pentru ca, in ceea ce il priveste, prefera sa actioneze dupa un plan bine stabilit.

Daca va legati viata de un asemenea barbat, o faceti fiindca va aflati in cautarea a ceva ce n-ati gasit inca in dumneavoastra insiva: un punct de sprijin care sa va confere sentimentul de siguranta. Dar putina precautie nu strica: nu va lasati orbita. Si puneti-va intrebarea, de ce nu puteti gasi in dumneavoastra insiva sentimentul propriei valori.

Impielitatul e intr-adevar un baiat rau. Ar putea fi chiar prietenul unei bune prietene. Si, din nefericire, probabil ca e frumusel foc. Ce ispiteste femeile spre acest animal de prada? Poate ca nelimitata lui lipsa de scrupule ii creeaza un soi de sex-appeal brutal.

Femeilor care isi pierd capul dupa asemenea masculi naravasi, li se poate recunoaste circumstanta atenuanta prin faptul ca, in adancul inimii lor, sta ascunsa disponibilitatea de a actiona neconventional.

Lasati la o parte rutina somnolenta si luati-va libertatea de a pune in practica o idee ce va uimi pe toata lumea. Incercati sa o faceti fara contributia unui impielitat. Caci nu uitati, diavolul ramane diavol: va fura inima si sufletul si, in cele din urma, se face nevazut cu ele cu tot.

Romanticul nu vrea sa stie de aventuri de o noapte si de suete superficiale. El e mai degraba tipul care cauta profunzimea, frumosul, nobletea si binele. Iubeste deopotriva teatrul si muzica. Atat fiinta cat si atingerile lui au o gingasie speciala, ceva ce le extaziaza instantaneu pe femei. Insa a-l avea alaturi o viata intreaga ar putea deveni extrem de obositor, caci acest tip de barbat are permanent nevoie de public.

Dar atentie: daca sunteti vulnerabila in fata acestui tip, nu va grabiti sa-i oferiti pe tava, complet si neconditionat, inima si timpul dumneavoastra. Caci el tinde sa se aseze pe primul plan pe sine. Fixati-i limite, daca e cazul, si deprindeti-va, de una singura si in absenta prietenului dumneavoastra romantic, sa dati la iveala, in gesturile marunte de fiecare zi, ceva din latura dumneavoastra blanda, fragila si - de ce nu - tandra.

Astfel i-am deconspirat pe acesti iluzionisti ai iubirii, care ne daruiesc splendori si ne infrumuseteaza un moment viata, pentru ca in clipa urmatoare, tot datorita lor, sa ne prabusim cu inima sfasiata in cea mai cumplita deznadejde.

Preluare din cartea "Barbatul visurilor noastre" de Cornelia Mangelsdorf, aparuta la Editura Niculescu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod